Papa'nın sözlerine İtalya'dan tepki geldi

İtalya AB Politikaları Müsteşarı Gozi, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, bir hükumetin 'soykırım' kelimesinin kullanmaması gerektiğini söyledi.

Papa'nın sözlerine İtalya'dan tepki geldi
Papa'nın sözlerine İtalya'dan tepki geldi
İtalya'nın Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Politikaları Müsteşarı Sandro Gozi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda, 'hükümetlerin resmi bir pozisyon almasının uygun olmadığını' belirtti.

İtalyan LA7 kanalında bir programa katılan Gozi'ye, dün Papa Franciscus'un 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren sözleri hatırlatılarak, İtalya'nın pozisyonun ne olduğu sorusu yöneltildi.

Sandro Gozi, 'Bu konuda bir tane resmi görüş açıklayan hükümet yok. Bu iş tarihçilerin işi. Bu konuyu başlatan, ele alan bir Avrupa hükümeti yok. Avrupa parlamentoları, kendi görüşlerini açıkladılar ama hükümetler hayır. Ben kişisel olarak bunun olduğuna inanıyorum ancak bunu belirlemek siyasetçilerin değil tarihçilerin görevi. Bana göre bir hükümet 'soykırım' kelimesini kullanmamalı. Bir hükümetin bu konu üzerinden resmi bir pozisyon almasının uygun olmadığını düşünüyorum' dedi.

'Eğer biz siyaset yapıyorsak Türkiye'nin bugünkü problemlerine bakmanın daha yerinde olduğunu düşünüyoruz' diyen AB Politikaları Müsteşarı Gozi, Türkiye'deki demokrasi, insan hakları ve azınlık hakları gibi konularla ilgilendiklerini dile getirdi.