Çiçekdağı'nda 600 Kadın Meme Kanseri Taramasından Geçirildi

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde kaymakamlık, devlet hastanesi ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından ortak hazırlanan proje kapsamında 600 kadına meme kanseri taraması yapıldı.

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Pınar Demir, proje kapsamında ilçe merkezi ile köylerde ikamet eden 600 kadının Kırşehir Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) kanser taramasından geçirildiğini söyledi.

"Kanserle Savaşıyoruz, Tarihle Barışıyoruz" projesi kapsamında bu çalışmayı yaptıklarını bildiren Demir, "Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen ve 40-70 yaş grubundaki kadınlarda en sık ölüme neden olan kanserler arasında yer almaktadır. Meme kanserinden ölümleri azaltmak için batı ülkelerinde 1960 yılların sonlarına doğru mamografik tarama çalışmaları başlamıştır. Erken tanı için rastgele ve kontrollü çalışmalar yapılmış, bu çalışmalarda ve bu çalışmalar sonrasında uygulamaya geçen tarama programlarında mamografik taramanın meme kanserinden ölüm oranlarını azalttığı saptanmıştır" diye konuştu.

Çiçekdağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Yağmur ise tarama sonrasında kadınlara Kırşehir'in tarihi zenginliklerini tanıtmak amacıyla, sanat tarihi uzmanı rehberliğinde Ağalar Konağı Kültür Evi, Kent Park, Cacabey Camii ve Ahi Evran Külliyesi'nin gezdirildiğini kaydetti.

Kaynak: AA