9. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Finali Fethiye’de Yapıldı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin ilgi ve kabiliyetlerini artırmak özgüven duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen 9. bölge Hafızlık ve Ezan Okuma finali Fethiye’de yapıldı.

9. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Finali Fethiye’de Yapıldı

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen Anadolu İmam hatip Liseleri Hafızlık ve Ezan Okuma finali yarışmasında, jüri üyeliklerini Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ile birlikte Ali Can, Selahattin Bozkurt, Raşit Korkmaz ve Zekeriya Kır’dan oluşan heyet yaptı.
Çok sayıda veli ve öğrencinin de izlediği final yarışmasında İzmir, Aydın, Balıkesir, Kütühya, Manisa, Muğla, Uşak, Bilecik, Eskişehir ve Denizli illerinde birinci olan Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri yarıştı. Jürinin dereceye girenleri belirlemede zorlandığı 9. bölge Hafızlık ve Ezan Okuma finali yarışmasında, hafızlık dalında İzmir Karabağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ebubekir Demirtaş 500 tam puan ile birinci olurken, Balıkesir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hamza Yağız 495 puan ile ikinci, Muğla Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa Arslan 480 puan ile üçüncü oldu. Ezan okuma yarışmasında ise Eskişehir Odunpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halil İbrahim Baysan 497 puan ile birinci, Denizli Cedide Abalıoğlu İmam hatip Lisesi’nden Turan Tosun 495 puan ile ikinci, Manisa Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hasan Hüseyin Türker’de üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere yetkililer tarafından çeşitli hediyeler sunulurken, yarışma öncesi Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Engin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan kısa birer konuşma yaparak, yarışmanın amacının gençlerin özgüven duygularını geliştirmek olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA