Burhaniye'de Chp’li Meclis Üyeleri Basın Toplantısı Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin bir yıllık icraat raporuna olumsuz oy veren CHP’li meclis üyeleri, bir basın toplantısıyla gerekçelerini anlattı.

Burhaniye'de Chp’li Meclis Üyeleri Basın Toplantısı Yaptı
CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, konuşan Meclis üyesi Levent Acartabak, Burak Ali Sarı ve Soner Acar, belediye icraatlarını yeterli bulmadıklarını anlattılar.
Burhaniye de 10 yıllık CHP’li belediye döneminde her yıl sonunda, halka hesap verdiklerini anlatan CHP İlçe başkanı Tarık Erdil, son meclis toplantısında sordukları pek soruya cevap verilmediğini anlattı Tarık Erdil, belediyenin yaptığı hizmetleri yeterli bulmadıklarını söyledi.

Belediye personeli üzerinde partizanca baskı olduğu iddiasın da bulunan Erdil, belediyeye verdikleri bir yıllık kredinin dolduğunu ve bundan böyle eleştirilerini dile getireceklerini söyledi.

Belediye kaynaklarında Büyükşehirden doğan azalmalar olduğunu anlatan Levent Acartabak, mahalle olan köylerinde beklentileri olduğunu anlattı. Belediyenin gangren haline gelen alacaları konusunda icra servisi oluşturulduğunu anlatan Acartabak, yeterli olmayan hizmetler için de göz göre göre olumlu oy kullanamayacaklarını anlattı. Soner Acar da, bozulan yolların onarımının geciktiğini anlattı ve 3 ayda bitecek bir hizmet için bir yıllık sözleşme yapılmasını eleştirdi.

Sordukları sorulara olumlu yanıt alamadıklarını anlatan Burak Ali Sarı, bazı işlerin aceleye getirilmek istendiğini bildirerek, komisyonda kalsın önerilirine karşı çıkıldığını söyledi.

Cumhuriyet mahallesinde Pazar yeri girişimi olduğunu anlatan Sarı, bazı konular hakkında meclis üyeleri ve vatandaşların bilgilendirilmediğinden yakındı.Meclis üyeleri, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Kaynak: İHA