Merhum Gazeteciye Vefa

Kütahya’nın Simav ilçesinde 8 yıl önce 82 yaşında vefat eden ödüllü gazeteci ve şair Ali Abdülkerimoğlu, dostları tarafından ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Merhum Gazeteciye Vefa

Ölümünün ardından Simav Belediye Meclisi tarafından adı Karşıyaka Mahallesindeki evinin bulunduğu sokağa verilerek onurlandırılan ilçenin en yaşlı gazetecisi ve ödüllü şairi unvanlı Ali Abdülkerimoğlu’nun sevenleri 8. ölüm yıldönümünde Çitgöl beldesindeki mezarı başına gitti, ruhuna Fatiha okuyarak yad etti.
Ziyaretçiler arasında bulunan Çitgöl beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Yüksel Ünal, Ali Abdülkerimoğlu’nun beldesinin yetiştirdiği ünlü isimlerin başında geldiğini bildirdi

Şair dostu Mali Müşavir Osman Karaaslan, Ali Abdülkerimoğlu’nun şiir dünyasında önemli yer tuttuğunu söyledi.

Karaaslan, “Mümtaz kişiliği ve cana yakınlığı ile Ali Abimizi unutmak mümkün değil” dedi

Ali Abdülkerimoğlu’nun yazdığı bini aşkın şiiri ve bestelenen eserlerinden dolayı Simav Belediyesi tarafından adının bir caddeye verildiğini dile getiren Karaaslan şiir sanatına gönül veren Ali Abdülkerimoğlu’nun Türkiye’nin dört bir yanında şair dostu bulunduğuna vurgu yaptı. Dostları olarak 10 Nisan 2008 tarihinde aralarından ayrılan Ali Abdülkerimoğlunu Simavlı dostları olarak mezarı başında anarak kendisine bir vefa örneği sergilediklerini bildirdi.
Ziyaretçiler arasında yer alan Yavuz Oturakkaya, “Ben Simavlı değilim, ancak çekirdekten yetişme gazeteci olarak bildiğim Ali Abdülkerimoğlu’nu tanıdıkça çok sevdim, şiirleri beni çok etkiledi. 8. Ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret ederek ruhuna Fatiha okudum. Allah kabul etsin. Mekanı Cennet olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA