Başkan Çimen Bir Yılını Değerlendirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldiği bir yılı değerlendirme ve STK’larla istişare toplantısı düzenledi.

Başkan Çimen Bir Yılını Değerlendirdi

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Başkan Çimen, konuşmasının ardından özellikle 2015 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı.

“ŞEHİR VE İNSANLAR İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
Gümüşhane kent merkezinin AK Parti’den seçilen ilk Belediye Başkanı olarak göreve geldikleri 2 Nisan 2014 tarihinden itibaren, şehir ve insanlar için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Çimen, “Bir taraftan şehrimize daha iyi hizmetleri nasıl getirebiliriz diye çalışırken, diğer taraftan seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için projelerimize kaynak aradık. Maddi kaynaklar bakımından oldukça sınırlı bir gelire sahip olan belediyemizin imkanlarıyla, büyük projelerimizi gerçekleştirmemiz zor. Ama şehrin emini olarak biz bu durumun arkasına sığınmadık, sığınmayacağız. Bu noktada, ikili ilişkilerimizi kullanarak farklı kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Kararlı ve istekli takiplerimizin sonucunu hamdolsun alıyoruz.” dedi.

“2015 YILI PROJELERİN BİR BİR HAYATA GEÇECEĞİ YIL OLACAK”
Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında projeler için etüt ve diğer alt yapı çalışmalarını bu bir yıllık sürede tamamladıklarını, 2015 yılının ise Gümüşhane’de bu projelerin hayata geçeceği yıl olacağının altını çizen Başkan Çimen, “Geride bıraktığımız bir yıllık süre içerisinde belki gözle görülür bir hizmetin başlangıcını yapamadık ancak bu yıl Gümüşhane’mizde dönüşüm başlayacak. 2015 yılı Gümüşhane’de projelerin hayata geçeceği yıl olacak.” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ DAHA YAŞANILABİLİR, DAHA ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR”
Bugüne kadar halkın kendilerine verdiği yetkiyi en iyi ve en verimli şekilde kullanarak hizmet etmek amacıyla öncelikli sorunları belirlediklerini ve çalışmaları da bu minvalde ele aldıklarını dile getiren Çimen, “Plansız ve programsız yapılan altyapı çalışmalarını yeniden ele alarak hepinizin malumu Harşit Çayı kanalizasyon projemizin DSİ tarafından kabul edilmesini sağladık. Üst yapı çalışmalarına da hız vererek, belirli bir aşamaya getirdik. Şehrimizi üst ve altyapıda sorunsuz bir il haline getirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz Gümüşhane’yi daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmektir. Bunun için yola çıktık ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu başaracağız.” diye konuştu.

“İSTİŞAREYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etme derdine olduklarını, hizmet ederken de yapılacak çalışmalarda istişareye çok önem veren bir yönetime sahip olduklarını kaydeden Başkan Çimen, bu nedenle hizmetlerin en etkin şekilde vatandaşlara ulaşmasında birinci derecede önemli rolü muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmek, istişare etmek, fikir alışverişinde bulunarak önerilerini almayı önemsediklerini söyledi.

Göreve geldiklerinden beri projelerin yanısıra yarım kalan işleri de süratle tamamladıklarını ifade eden Başkan Çimen, Gümüşhane için belirledikleri hedefe ulaşmak için kentin tüm dinamikleriyle el ele verip hizmetleri gerçekleştirmek istediklerini, bu noktada 2015 yılının Gümüşhane için çok farklı bir yıl olacağını ve bu süreçte tamamen sahada olacaklarını dile getirdi.

“HEDEFLERİMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Gümüşhane için belirledikleri hedeflerden rahatsız olanlar olduğunu kaydede Başkan Çimen, “Elbette olacaklar. Ancak bize karşı çıkanların ne bir projesi var, ne de dikil bir taşı ne de yapıcı bir önerisi. Ama biz bunlara rağmen önümüze bakacağız. Bize hiç kimse önümüzde koymuş olduğumuz hedeflerimizden geri adım attıramayacak. Biz, ne yaptığımızı ve ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Kişilik haklarımıza dokunmadıkça eleştiriye yüzde 100 açık bir kişi olarak, yapılan olumlu eleştirileri memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bazen bize karşı çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Tüm bunlara rağmen göreve geldiğimiz ilk gündeki heyecanımızla önümüzde koymuş olduğumuz hedeflerimize devam edeceğiz. Allah’ın yardımıyla tüm engelleri aşacak, tüm sorunları geride bırakacağız. Hedeflerimize ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de, çok çalışacağız.” dedi.

“4 MİLYON LİRALIK HİBE ALDIK”
Bugüne kadar Belediye kaynaklarına hiç dokunmadan aldıkları hibelerin toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyon liraya ulaştığını belirten Başkan Çimen, “Bir yıllık görev süremiz içerisinde muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birçok konuda işbirliği içerisinde olduk. Bize katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, personellerimize ve bize rehberlik eden Gümüşhane halkına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılını ifade eden 2018 yılına kadar kentin temel altyapı ve çevre sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini belirten Çimen, Gümüşhane olarak 2023 yılına kadar da değer üreten bir marka kent haline gelmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi üyeleri, Belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda Başkan Çimen, sunumunun söz alan katılımcılardan şehrin yönetimi, sorun ve talepleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı.
Kaynak: İHA