Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yılı Posof’ta Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü Ardahan’ın Posof ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yılı Posof’ta Kutlandı

İlk etkinlik Posof Merkez camiin de okutulan hatim, Kuran ve Mevlitle başladı ve dulalar edildi. Cuma günü Tüm Posof ta ki polis teşkilatına sabah kahvaltısı Posof kaymakamı tarafından verildi.

Resmi tören ise Hükümet konağı önünde ki Atatürk anıtına çelenk konarak ve saygı duruşundan sonra okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Baş, tarafından yapıldı. Hikmet Baş konuşmasında şöyle dedi.

“Mensubu olmakla gurur duyduğumuz, Teşkilatımızın Kuruluşun 170 ‘inci yılını kutlama törenine hoş geldiniz. Şanlı, şerefli, başarılı mazisi olan Türk Polis Teşkilatımız 170 ‘inci Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne, asayişi amme şahıs tasarruf emniyetini, mesken masuniyetini korumakta, halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin etmektedir. Yardım isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk alil ve acizlere yardım etmekte, kanunların kendisine vermiş olduğu vazifeleri yapmaktadır.

Kanunlara, hükümet emirlerine ve kamu düzenine uygun olmayan hareketleri önlemektedir.

Polis vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak için: Görev yapmış olduğu bölgesini, sürekli kontrol altında tutmakta, suç veya kabahatlerin işlenmesini önlemek ve asayişi sağlamak için, şüpheli şahısları, otoları durdurup kontrol etmektedir. Aynı zamanda bu kontroller vatandaşımızın güven içerisinde seyahat etmesi, yolculuk yapması ve trafik güvenliğinin sağlanması içindir.

Polis bu görevlerini yaparken sizlerin de desteği ile meydana gelen olayları aydınlatmayı, suçluları yakalayıp, adalete teslim etmeyi kendisine bir görev bilmektedir.

Türk polisi vatandaşımızın beklentilerine cevap vermek, görevinde başarılı olmak ve asayişi sağlamak için teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek personel araç ve gereç yönünden sürekli kendini yenilemektedir.

Serhat şehri, cennet Posof’umuz, Doğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu ilçelerinden biridir. İlçemizin huzurlu olmasında en büyük pay hiç şüphesiz polisimizin çalışmalarına destek veren Posof halkının, yani sizlerindir.

Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık. Yine sizlerin desteğiyle huzur ortamını devam ettireceğiz.

Bu mutlu günümüzde, devletimiz ve milletimizin selameti, toplumun huzur ve güvenliği için, gözünü kırpmadan canını feda eden, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken görevi başında olan tüm meslektaşlarımız ve ailelerine, bugün burada toplanarak bize her zaman destek olduğunu gösteren siz kıymetli Posoflularımıza huzurlu güvenli sağlıklı ve sıhhatli günler diler en içten saygılarımı sunarım. “
İmam Hatip Lisesi Öğrencisinin okuduğu şiirden sonra Polis haftası ile ilgili yapılan resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören sonunda İlçe emniyet müdürlüğünde tebrikler kabul edildi ve katılanlara ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA