'sessiz Dünyadan'Ses Getiren Festival

Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivali 11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.


İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği’nin Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivali 11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği Başkanı Kutan Özer, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Menemen Seyrek Beldesi eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar ve İzmir’in saygın iş adamları ile kuruluşlarının himayesinde gerçekleştirilecek festivalin, sessiz dünyanın ses getiren bir etkinliği olacak” dedi.

Dernek Genel Koordinatörü Cemal Özkaynak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Özer, “İşitme engelli olarak yaşamını sürdürmeye çalışan tüm işitme engellilerimizin önündeki engellilerin kaldırılması, iş hayatının yanı sıra sosyal yaşamdaki yerlerini layıkıyla almaları amacıyla Dünya İşitme Engelliler Haftası’nda ses getirecek bir etkinliğe imza atacağız.

11-15 Mayıs'ta farkındalık yaratmak, medya aracılığı ile kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Bu amaçla İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği olarak Uluslararası 1. İşitme Engelliler Festivali düzenlemiş bulunuyoruz. Sessiz dünyanın ses getiren bu etkinliğine halkımız davetlidir. Saygıdeğer medya kuruluşlarımızın da festivalimize gereken ilgi ve desteği sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Bu arada festivale Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Kazan Rusya’dan de işitme engelli ekipler katılacak.
Kaynak: İHA