Sakıp Sabancı'nın Vefatının 11. Yılı

Sabancı Holding'in 11 yıl önce vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törene merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Erol Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri, dostları ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri katıldı.

Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu, törende yaptığı konuşmada, merhum Sakıp Sabancı'nın pozitif enerjisi, gülüşü ve çalışma azmiyle hala aralarında olduğunu hissettiklerini söyledi.

Sakıp Sabancı'yı vefatının 11. yılında özlem ve rahmetle andıklarını belirten Bozfakıoğlu, "Sakıp Bey, hayatı boyunca yeniliğin, gelişimin ve yeni fikirlerin gücüne hep inandı. Bize hep, 'Dost olun, arkadaş olun, dostunuz olsun, arkadaşınız olsun. İnsan sevdikçe ve sevildikçe mutlu olur' diye öğütlerdi. O sevdikçe mutluydu, mutlu oldukça da daha çok sevildi" diye konuştu.

Bozfakıoğlu, Sakıp Sabancı'nın toplumun her kesimini etkilediğini ve etkilemeye de devam ettiğini vurgulayarak, Sakıp Sabancı'nın, "Herkes vatanını sever ama esas olan vatanın kişiyi sevmesidir" sözünü hatırlattı.
Sabancı Topluluğu'nun Sakıp Sabancı'nın açtığı yolda çalışmalarına başarı ve gururla yürüdüğüne dikkati çeken Bozfakıoğlu, Sakıp Sabancı'nın "İyi ki koştum, iyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için" sözünü atıfta bulundu.
Sakıp Sabancı'nın hatıralarının hep yanlarında, sözlerinin ise hep akıllarında olduğunu kaydeden Bozfakıoğlu, Sakıp Sabancı'nın çalışkanlığı ve eşsiz vizyonunun, Sabancı Topluluğu'nun gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Nedim Bozfakıoğlu, Sakıp Sabancı'nın bugün aralarında olsa Sabancı Topluluğu'nun sayıları her geçen gün artan çalışanlarıyla, başarılarıyla gurur duyacağını sözlerine ekledi.
Katılımcılar Sakıp Sabancı'nın kabrine karanfil bıraktığı tören, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA