Pahalı Karpuza 'Çeyrek' Satış Modeli

Turgutlu ilçesindeki esnaf, müşterilerinin pahalı bulduğu karpuzu satabilmek için tezgahında "yarım" ve "çeyrek" karpuz uygulaması başlattı.

Turan Mahallesi Eski Manisa Yolu'ndaki tezgahında meyve satışı yapan Timur Gürbüz, kilosu 2,5 lira olan karpuza vatandaş ilgi göstermeyince satış yapmak için farklı bir yöntem geliştirdi.
İran'dan ithal edilen karpuz sattığı için fiyatların biraz yüksek olduğunu kabul eden Gürbüz, AA muhabirine, Adana karpuzunun henüz satıcılara ulaşmadığını anlattı.
Tezgahta karpuzu gören vatandaşların talebi üzerine "yarım" ve "çeyrek" uygulaması başlattığını ifade eden Timur Gürbüz, karpuz satın almak isteyip de alamayanların "keşke yarım karpuz satsan da alabilsek" diye serzenişte bulunması üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Yöntemin fiyatın düşmesi ve karpuzun çabuk tükenmesini sağladığını kaydeden Gürbüz, şöyle konuştu:
"Karpuz pazara indi. Bundan sonra mevsimi bitene kadar karpuz satılacak. Karpuzlar İran'dan geliyor. Yakında Adana karpuzu çıkmaya başlar. İran'da karpuz hasadı bir hafta önce başladı.

Karpuzun kilosunu 2.5 liradan satıyoruz. Çeyrek ve yarım karpuz satışlarımız hem fiyat yönünden hem de büyük olan karpuzlarımızın alıcılar tarafından daha çabuk tüketimini sağlamak açısından daha iyi oluyor. Alıcılara da içinde cazip geliyor. Günde 3-5 tane karpuz satıyoruz, havalar ısınırsa bu miktar artar."
- Vatandaş da memnun
Tezgahtan karpuz alan müşterilerden Rafiye Solhan da tezgaha sık sık uğrayarak yarım ya da çeyrek karpuz satın aldığını söyledi.

Küçük bir aileye sahip olduğu için büyük bir karpuzu tüketemediğini de belirten Solhan, "Biz iki kişilik bir aileyiz. Kocaman bir karpuz alıp hepsini aynı anda yiyemeyeceğimize göre tezgahtan yiyebileceğimiz kadar çeyrek veya yarım alarak tüketiyoruz. Böylece daha taze ve sağlıklı oluyor. Karpuzun bu şekilde satışını yapan arkadaşa çok teşekkür ediyoruz. Bizler çok memnunuz bu satışlardan" diye konuştu.

Kaynak: AA