Okullarda 'Temizlik” Zili Çaldı

Temizlik seminerlerini okullara taşıyan Altındağ Belediyesi, öğrencilerin de bu konuda eğitim almasını amaçlıyor.

Okullarda 'Temizlik” Zili Çaldı

Sağlıklı bir çevre için eğitim programlarını sıklaştıran Altındağ Belediyesi, temizlik seminerlerini okullara taşıdı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personeller, Osmangazi Ortaokulu öğrencilerine önemli bilgiler verdi. Temizlik, hijyen ve atıkların ayrıştırılması konularının anlatıldığı seminerde, 5 ve 6’ncısınıf öğrencileri sordukları sorularla temizliğe verdikleri önemi gözler önüne serdi. Seminer sonrası öğrencilere, kokulu çöp poşeti, okul içinde kullanılmak üzere geri dönüşüm kutuları, temizlik gazetesi ve broşürler hediye edildi.

“ÇEVRE BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞLARDA KAZANILMALI”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, okullarda düzenledikleri temizlik seminerleri hakkında açıklamalarda bulundu. Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğini ifade eden Başkan Tiryaki, çocukları bu konuda bilgilendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Başkan Tiryaki, Altındağlı çocukların giderek daha bilinçli bir hale geldiğine de dikkati çekti. Toplumun temizlik konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tiryaki, düzenledikleri seminerlerin bu doğrultuda büyük rol oynadığını dile getirdi.

Çevre temizliği konusunda öğretmenlere ve ailelere önemli görevler düştüğünün altını çizen Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle tamamladı:
“Çevre temizliğinde öğretmenlerin ve aile bireylerinin desteğini almalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Biz Altındağ Belediyesi olarak temizlik konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Ve bu ilçeyi hep birlikte temizleyeceğiz.”
Kaynak: İHA