Minik Öğrenciler İçin 'Bilecik’i Seviyorum, Tarihimi Öğreniyorum” Projesi

Bilecik merkez Balahatun Anaokulu tarafından yürütülen ''Bilecik'i Seviyorum, Tarihimi Öğreniyorum'' adlı proje kapsamında anaokulu öğrencileri çeşitli ziyaretler bulundu.

Minik Öğrenciler İçin 'Bilecik’i Seviyorum, Tarihimi Öğreniyorum” Projesi

Bilecik Balahatun Anaokulu tarafından, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu toprakların tarihi ve kültürel yapısının toplumun en küçük eğitimli bireyleri olan anaokulu öğrencilerine öğretilmesi ve tanıtılması maksadıyla ''Bilecik'i Seviyorum, Tarihimi Öğreniyorum'' isimli bir proje hazırladı. Proje çerçevesinde tarihe tanıklık eden mekanlar ziyaret eden minik öğrencilerin Bilecik ilindeki tarihî ve kültürel dokuyu yerinde idrak etmeleri hedefleniyor. Veliler tarafından da son derece memnuniyetle karşılanan ve desteklenen proje kapsamında ilk gezi okula da ismini veren Bala Hatun Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Saat Kulesi ve Bilecik Müzesi'ne gerçekleştirildi.

Proje hakkında açıklama yapan yetkililer, önümüzdeki haftalarda anaokulu öğrencilerinin ziyaret edecekleri çeşitli mekanlar da olacağını belirttiler. Açıklamada, “Söğüt ilçemizde, Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Kaymakam Çeşmesi, Kuyulu Mescid gibi tarihe beşiklik etmiş eserler olacak. Osmaneli ilçemizde Rüstem Paşa Camii, Necla Hanım Konağı, Butik Otel, Kilise olacak. Pazaryeri ilçemizde ise, Kara Mustafa Paşa Cami, Pazarlı Bey Kültür Konağı, Kınık Köyü, Kınık Şelalesi olacak. Son olarak Bozüyük ilçemizde, İnönü Şehitliği, Metristepe Zafer Anıtı ziyaretleri ile projemizi tamamlayacağız. Bu projede bizlere destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA