Kartepe’de Kar Kalınlığı 1 Metreye Ulaştı

Kayak turizminin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden olan Kartepe’ye Nisan ayında 1 metre kar yağınca, tatilciler ilçeye akın etti.


Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Nisan ayının ortasında yağan karı fırsat bilen tatilciler, kayak merkezine adeta akın etti. Torunları ve çocuklarını alarak kayak merkezine gelen tatilciler, Nisan ayında kar görmenin şaşkınlığını yaşadığını belirtirken, otelde bulunan Arap turistler de karın keyfini çıkardı.

Kayak merkezi Yiyecek İçecek Müdürü Dursun Deniz, “Nisan ayındayız, ayın 10’u bugün. Güzel bir kar yağışı oldu dün gece. Bu gece de yağış devam edecek. Bu bölgede yaklaşık 4 yıl önce Nisan ayında kar görülmüş. 4 yıl sonra tekrar iyi bir kar yağışı oldu. Şu an için bütün pistlerimiz açık. Misafirlerimiz kayak yapabiliyorlar. Şu an için kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Bu bölgede, alçak kesimlerde ise 40 ile 60 santimetre arasında değişmekte. Bu durumdan ötürü mutluyuz. Kayak sevenler mutlu, biz mutluyuz. Misafirlerimiz geliyor. Arap misafirlerimiz geliyor. Onlar genelde kayak yapmıyorlar ancak doğa turizmini çok seviyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA