İsveç, İşid'e Karşı Peşmergeye Destek Verecek

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Irak'taki peşmerge güçlerine destek ve eğitim amaçlı 35 kişiden oluşan uzman subay göndereceklerini açıkladı.

İsveç, İşid'e Karşı Peşmergeye Destek Verecek

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, Irak'ta IŞİD'e karşı mücadele eden peşmerge güçlerine destek verileceğini açıkladı.

Irak'a gönderilecek 35 kişiden oluşan uzman subayların ilk olarak Irak ve Kürt güvenlik güçleri ve askeri eğitim vereceklerini ifade eden Wallstörm, bu sayının gerekli görülürse 120 kişiye kadar çıkabileceğini dile getirdi.

Wallström, ilk kafilenin Haziran ayında gidebileceğini söyleyerek, "Biz Irak hükümetinin isteği üzerine peşmerge güçlerine hem danışmanlık, hem de askeri eğitim desteği vermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda ABD, Almanya, Hollanda, Danimarka, Norveç ve Finlandiya'yla işbirliği içindeyiz" ifadelerini kullandı. Bakan Wallström, askeri eğitim, silah eğitimi ve mayın imha eğitiminin ön plana alınacagını ama bu eğitimlerin tehlikeler de içerdiğini belirtirken "Hiçbir görev tehlikesiz değildir, hele söz konusu savaşsa"dedi.

Wallström ayrıca, Irak'a subay gönderme konusunda muhalefet partilerini ve Genel Kurmay Başkanı'nı bilgilendirdiklerini ve kendileriyle bizzat görüştüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA