Havza'da Kadına Karşı Şiddeti Önleme Programı

Havza ilçesinde Kadına Karşı Şiddeti Önleme programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Alper Tanrısever ve eşi Sema Tanrısever, Havza Belediye Başkan Vekili Seyit Ahmet Ünal, protokol üyeleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, usta öğretici Merih Aksu aile içi iletişim konulu sunum yaptı. Havza Adliyesi hakimlerinden Aysun Ceylan ise şiddete uğramış kadınların hukuki haklarıyla ilgili bilgi verdi.
Ceylan, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanun hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Ülkemizde ekmek getiren erkek, şiddete uğrayan ise kadın. Bu yüzden kadınlar haklarını aramakta çok zorlanıyorlar. Evlilik kutsal bir müessese. Evlilik birliğini bozmadan şiddetin önüne geçmeliyiz. Kadınlar ailenin yapı taşıdır. Kadınlarımız haklarını aramaktan vazgeçmesin" dedi.

Programın son bölümünde rehber öğretmen Aydın Genç yönetiminde Gönüllü Öğretmenler Topluluğu tarafından iletişim engelleriyle ilgili skeçler sahnelendi.
Kaynak: AA