Bu Seminerle Matematik Çocuk Oyuncağı

Yenimahalle Belediyesi Yetenek Sizsiniz programının başarılı yarışmacılarından Behçet Karabulut ve Şenay Dokumacı’yı Yenimahallelilerle buluşturdu.

Bu Seminerle Matematik Çocuk Oyuncağı

“Mega Matematik, İnovasyon ve Yaratıcı Düşünce” konulu seminerde bir araya gelen ilçe sakinleri, Nisanayı boyunca her Perşembe 14.00 -15.30 saatleri arasında matematiğin sınırlarını zorluyor ve matematiksel işlemlerde kolay çözüm yolları öğreniyor.

ZOR OLAN İŞLEMLERİ, KOLAYLIKLA ÇÖZMEYİ ÖĞRENDİLER
Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonu’nda vatandaşlara sorular sorarak karşılıklı beyin jimnastiği yapan Karabulut, katılımcılara hızlı matematik işlemi yapabilme tekniklerini öğretti.

Kendileri için zor olan işlemleri kolaylıkla çözmeyi öğrenen Yenimahalleliler, böyle bir hizmeti ayaklarına getirdiği için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkürlerini sundu. Seminerde Karabulut’un öğrencisi Dokumacı da katılımcıların söylediği 25 farklı sayıyı sütün ve satırlara ayırarak hafızasına aldı ve hangi sütundahangi sayının olduğunu şaşırmadan kolaylıkla söyledi.

“EZBERLEMEK YERİNE HİKAYELEŞTİRİN”
Dahi insanlar ile normal insanlar arasındaki tek farkın, dahilerin beyinlerinin her iki yarım küresini de kullanmaları olduğunu belirten Karabulut, “Hepimizin beyninde 100 milyar nöron var. Önemli olan bu nöronların ne kadarını kullanabildiğimiz. Aslında her canlı eşit zekâyla doğar. Kimisi beynini daha fazla ve doğru kullanarak diğerlerine fark atar. Mega hafıza eğitimleri herkesin başarabileceği bir tekniktir. Beynin sırlarını birlikte keşfederek, sınırlarımızı zorlayalım. Ezberlemek yerine hikayeleştirelim” dedi.

Kaynak: İHA