Tarihi Taşköprü'de Kitap Okuma Etkinliği

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 51. Kütüphane Haftası kapsamında öğrenciler, tarihi Taşköprü'de kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, Seyhan Nehri üzerine yapılan ve kentin simgelerinden biri olan tarihi Taşköprü'de kitap okumak için bir araya geldi.
Etkinlik öncesinde halk oyunları ekibi gösteri sundu, daha sonra bir alışveriş merkezi tarafından İl Halk Kütüphanesi'ne bağışlanan kitaplar öğrencilere dağıtıldı.
Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, öğrenciler, halk oyunları ekibi ve bazı vatandaşlar kendilerine dağıtılan kitapları köprü üzerine konan sandalyelere oturarak okudu.
Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade eden Tari, şunları söyledi:
"Tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen tarihi Taşköprü üzerinde okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valiliğimizin desteğiyle kamuoyu ve öğrencilerimize, kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesine yönelik etkinliklerimiz devam edecek. Adana kütüphanecilik konusunda Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi. Kütüphanelerimizde 366 bin civarında kitabımız var. Merkez kütüphanemizde ise yaklaşık 50 bin kitap var. Sadece merkez kütüphanemizin 200 bin okuyucusu var. Bu da Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı her geçen gün artıyor."
Kaynak: AA