'Sosyal Hizmette Sanatla Terapi' Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü tarafından "Sosyal Hizmette Sanatla Terapi" Konferansı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konferansta sosyal hizmet uzmanı Nevzat Gürsoy, katılımcılara sanatla ile terapi üzerine yaptığı çalışmalardan örnekler sunarak, yaratıcı düşünmenin sosyal hizmet alanında gerekli olduğunu söyledi.

Sanatla terapinin temelinde, Huzinga ve Moreno'nun geliştirdiği kuramların olduğunu dile getiren Gürsoy, "Birey-grup ve toplulukla çalışan sosyal hizmet personeli, sanatı ve kültürü bir teknik gibi kullanılmalı" dedi.

SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Danış da sanat ve terapinin var olan diğer metotları dışında, müzik, sinema gibi birden fazla terapi süreçleri olduğunu aktardı.
Terapi süreçleri ile bireylerin kendi farkındalıklarını geliştirmelerinin hedeflendiğini belirten Danış, şunları söyledi:
"Birey yaşamış olduğu sorunları, sıkıntıları bu tür tedavilerle atlatabilmektedir. Sanat ve terapinin iyileştirici boyutunun tüm dünyada kabul edilmekte. Sanat ve terapi yüzyıl öncesinde Avrupa'da ortaya çıktı. 1976 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde sanat ve terapi bölümleri lisans düzeyinde verilmeye başlandı. Sanat ile terapi, ulusal anlamda tedavi edici bir meslek formunda kabul edildi. Bugün bu alanda yetişen uzmanlar, Amerika'da dört yıllık eğitimlerini tamamlayıp Sosyal hizmet kurumlarında, psikolojik danışmanlık ve rehberlik merkezlerinde ve hastanelerde buna benzer ruh sağlığı ile ilgili toplumsal birimlerde görev yapmaktadırlar."

Kaynak: AA