Sivas’ta Haber Sitesinden ‘1 Nisan'Şakası

Sivas’ta yayın yapan haber sitesi, 1 Nisan dolayısıyla okuyucularına Sivas Kaza oldu haberiyle okuyucularına şaka yaptı.

Sivas’ta Haber Sitesinden ‘1 Nisan'Şakası

Sivas’ta haber sitesi, 1 Nisan günü okuyucularına Sivas ile ilgili unutulmayacak bir haber yaptı. Haberde, “Türkiye’de yaşanan elektrik kesintisi, Balyoz davasındaki 232 sanığın beraat etmesi ve İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olduğu haberlerinin gölgesinde kalan bir haber vardı. Neydi bu haber? Yıllardır Sivas ve ilçelerinin yaşadığı göç sorunu ile ilgili olarak şehrimiz sessiz bir şekilde ‘kaza’ oldu” denildi.

Sivas’ın ilden düşürülerek kaza olduğunun duyurulduğu haberde kararın Resmi Gazete’de yayınlandığı açıklanarak şu ifadelere yer ver verildi:
“Sivas’ın ‘kaza’ olması Resmi Gazete’nin mükerrer sayısından 1 Nisan 2015 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Sivas Valisi Alim Barut ise yayınlanan kararname ile Sivas’ın ilk kaymakamı olmuş oldu. Sivas’ın 16 ilçesi komşumuz olan çeşitli illere bağlandı. Sivas, Yıldızeli, Ulaş ve Hafik Tokat’a, Doğanşar ve Koyulhisar Ordu’ya, Suşehri, Akıncılar ve Gölova Giresun’a, Zara ve İmranlı Erzincan’a, Kangal ve Divriği Malatya’ya, Gürün Kahramanmaraş’a, Altınyayla, Şarkışla ve Gemerek de Kayseri’ye bağlandı. 'Yozgat’a hiçbir ilçenin bağlanmaması kapanma sıra onlara mı?' geliyor diye merak ediyoruz. Ayrıca, yetkililerin yaptığı açıklamada bugünün 1 Nisan olduğu hatırlatıldı."
Kaynak: İHA