Sivas Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve teslim olduktan sonra Tokat'a getirilen başkomiser Celil K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma çerçevesinde iki hafta önce Sivas Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak cumhuriyet savcısının itirazı üzerine Tokat Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama kararı çıkartılan başkomiser Celil K, görev yaptığı Ankara'da polise teslim oldu.
Tokat Sulh Ceza Hakimliği, Tokat'a getirilen başkomiser Celil K'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Adli kontrol kapsamında, Celil K'ya yurtdışına çıkış yasağı getirildi.


- Soruşturma kapsamında daha önce 7 polis tutuklanmıştı
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma", "resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma", "kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı olarak dinlenmesi ve kayda alınması" ve "kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlarından 38 polis hakkında soruşturma başlatmıştı.
Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart'ta operasyon düzenlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan polislerden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S, eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şevki P, komiser Melih A, polis memurları İbrahim A. ve Hasan G. tutuklanmıştı.
Kaynak: AA