Sarıkaya Belediyesi 1 Yılda 180 Bin Lira Tasarruf Sağladı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Belediye Başkanı Ömer Açıkel, göreve geldikleri günden itibaren kemer sıkma politikası uyguladıklarını ve 180 bin lira tasarruf sağladıklarını bildirdi.

Açıkel, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, bir yıllık görev süresince yapılan ödemeler ve tasarruflar hakkında bilgi verdi.
Mart 2014-Mart 2015 döneminde İller Bankası'na 3 milyon 216 bin lira, kurumlara 250 bin lira, esnaf ve şirketlere ise 1 milyon 563 bin lira ödediklerini belirterek, "Toplam 5 milyon lira eskiden kalan borcu bu zaman diliminde ödedik. Ödediğimiz bu borçlar, belediyemize tahakkuk eden gelirlerimiz, yaptığımız ciddi tasarruflar sayesindedir" dedi.

Açıkel, belediyeye ait araçların akaryakıt giderlerinden bir yılda 180 bin lira tasarruf sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu tasarruftan elde edilen gelirin bir kısmıyla da belediyemiz bünyesine evde hasta bakım aracı aldık ve vatandaşımıza da güzel bir hizmet sunmuş bulunduk. Geçmişten kalan borçlarımızı ödediğimiz gibi göreve geldiğimiz günden itibaren de rutin olarak ödemelerimizi aksatmadan ve zamanında yapıyoruz. Seçimlerde de söylediğimiz gibi belediyenin personel giderlerinde düzenleme yapıp 30 personel fazladan istihdam ettik. Bu personeli de istihdam ettiğimiz halde bir önceki yılla personel giderimiz aynı seviyededir. Böylece seçimlerde vermiş olduğumuz vaadimizi de yerine getirmiş olduk. Yapmış olduğumuz bu tasarruflar doğrultusunda da ilçemize çeşitli ve faydalı hizmetlerde bulunduk."
Kaynak: AA