Ortaca’da 800 Kitap Okurlarla Buluştu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 51. Kütüphane Haftası kapsamında 800 kitap okuma etkinliğinde halkla buluştu.

Ortaca’da 800 Kitap Okurlarla Buluştu

Ortaca Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliğe ev sahipliğini Ortaca Halk ve Çocuk Kütüphanesi ve Ortaca Belediyesi Kültür park Kütüphanesi ev sahipliği yaparken etkinliğe Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis Üyeleri, okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katılırken etkinlikte, öğrencilere pasta ve şeker ile okuyuculara 800 den fazla kitap dağıtıldı. Kitaplarını alanlar Cumhuriyet meydanında kitaplarını okudu. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve bazı vatandaşlar kendilerine dağıtılan kitapları Cumhuriyet Meydanında konan sandalyelere oturarak okudu.

İlçe Kütüphane Müdürü Nuran Gökçe, “Kütüphane haftası kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere düzenlenen törenle hediyeler dağıttık. Bu günde Ortaca Halk, Çocuk Kütüphanesi ve Belediye Kültür Park Kütüphanesi olarak 800 kitap dağıtmış olduk. Cumhuriyet Meydanında okuma etkinliği yaptık katılım iyi oldu. Bizler katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de, “Ben öncelikle Ortaca Halk Kütüphanesi ve Kültür Park Kütüphanesi yetkililerine böyle bir etkinliğe imza atıkları için teşekkür ediyorum. Ben hayatım boyunca kitap okumayı çok seven ve hala fırsat buldukça çok sık okumaya çalışan bir insanım. kitap o kadar güzel bir arkadaş ki inanın ne zaman yalnız kalsanız kitabın içindeki kahramanlarla sizi bütünleştiren onlarla arkadaş eden ve hayatınıza çok değişik bakış açısı veren gerçek bir dost. Ben bu vesile ile hayatınızda kitap gibi bir dostun çoğalmasını umut ederek umarak hepinizin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA