Öğrenciler Tarihi Köprüde Kitap Okudu

Adana’da, kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrenciler, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen Taşköprü üzerinde kitap okudu.

Öğrenciler Tarihi Köprüde Kitap Okudu

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen ve Roma döneminde yapılan Taşköprü üzerinde ‘kitap okuma etkinliği’ düzenledi.

Etkinlik, halk oyunları gösterisiyle başladı.

Daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrencilere Optimum Alışveriş Merkezi’nin hediye ettiği kitaplar dağıtıldı. Öğrencilere çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik etkinliklere devam edeceklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, “Adana kütüphanecilik konusunda Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi. Kütüphanelerimizde 366 bin civarında kitabımız var. Merkez kütüphanemizde ise yaklaşık 50 bin kitap var. Sadece merkez kütüphanemizin 200 bin okuyucusu var. Bu da Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı her geçen gün artıyor. Sadece Merkez Kütüphane’ye abone olan, yani etkin olarak kütüphaneyi kullanan abone sayısı 5 bin 500" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA