Hindistan Heyeti Asam'da

Başbakanlık tarafından davet edilerek Türkiye'ye gelen Hindistan Gazeteci ve Sivil Toplum Temsilcileri Heyeti, ASAM'ı ziyaret etti.

Hindistan Heyeti Asam'da
Hindistan’ın önde gelen gazeteci, STK temsilcisi, araştırmacı ve kanaat önderlerinin yer aldığı heyet, ilk olarak Florya Atatürk Köşkü'nde Prof.Dr. Ömer Aksu başkanlığındaki ASAM Heyeti ile kahvaltıda bir araya geldi. Heyetler arasında yapılan görüşmede, iki ülke ilişkilerinin nasıl daha da geliştirilebileceği konusu ele alındı. Hindistan Müslüman Siyasi Konseyi Başkanı Tasleem Ahmed Rehmani de, Türkiye ile daha iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.


Hindistan’ın geçmişinde tarih boyunca Batılı ve Doğulu toplumlar önemli roller oynadı. Hint coğrafyasına Türkler, binli yıllarda Gazneli Sultan Mahmut‘la beraber girdi. Hindistan'da 856 yıllık Türk hakimiyeti söz konusu.

ASAM, Hindistan'daki Türk Varlığı üzerine bir çalışma başlattı. 8-10 yıl sürmesi planlanan bu çalışmayla, Türkiye ile Hindistan arasında daha derinlikli ilişkiler kurulması planlanıyor. Başbakanlığın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hindistan Heyeti ile görüşmede ASAM'dan Prof.Dr Ömer Aksu, Prof.Dr. Zekeriya Kitapçı, Prof.Dr. Musa Taşağıl, Doç. Dr. İlyas Topsakal, Avrasya Bir Vakfı Mütevelli Üyesi Yalçın Koçak ve ASAM Genel Müdürü Ömer Özkaya katıldı.

Başbakanlığın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hindistan heyetinde, Hindistan Müslüman Siyasi Konseyi Başkanı Tasleem Ahmed Rehmanı, Hindistan Refah Partisi Başkanı ve Urdu Daily Asia Press’in Kurucu Direktörü Mujtaba Farooq Shaıkh, Hindistan Refah Partisi Başkan Yardımcısı Abdul Wahab Khıljı, Gazeteci Tasneem Kausar, İmam-ı Rabbani Türbesi Türbedarı Mohammad Zubaır, Chishty Vakfı Direktörü Salman Chısty gibi çok sayıda isim yer aldı.
Kaynak: İHA