Arsası Sular Altında Kalan Vatandaş Yardım Bekliyor

Kırıkkale’de yağan her yağıştan sonra göle dönen arsasına yatırım yapamadığını söyleyen vatandaş yetkililerden yardım bekliyor.

Arsası Sular Altında Kalan Vatandaş Yardım Bekliyor

Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı Köyü Arpalık Çukuru Mevkiinde arsası bulunan Adem Erduran isimli vatandaş, yağışlarla birlikte yüksek yerlerden gelen su ve selin arsasını bastığını, arsasının sular altında kaldığını bu nedenle yatırım yapamadığını ifade ederek devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyledi.

Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresine ve Devlet Su İşleri Kırıkkale Şubesi’ne daha önce konuya ilişkin müracaatlarda bulunduğunu ancak sonuç alamadığını belirten Erduran, “Ne zaman kar veya yağmur yağsa arsam sular altında kalıyor. Yağan her yağışta yüksek yerlerdeki su ve sel benim arsamı basıyor. Tabir yerindeyse göle dönüyor. Benim suçum ne? Arsamı değerlendiremiyorum, ev yapacağım yapamıyorum, fidan dikeceğim dikemiyorum. Çaresiz kaldım. Daha önce ilgili birimlere dilekçe ile müracaatta bulundum ama geçen zaman içinde halen cevap gelmedi. Buradan ilgili devlet büyüklerime sesleniyorum. Allah rızası için yardım edin. Beni bu dertten kurtarın” dedi.

Kaynak: İHA