Seydişehir’de Caddelerde Kaldırım İşgalleriyle İlgili Düzenleme

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ilçede cadde ve sokaklarda araç parkı ve kaldırım işgallerinden kaynaklanan, trafik sorunu ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için çalışma başlattı.

Seydişehir’de Caddelerde Kaldırım İşgalleriyle İlgili Düzenleme

Seydişehir’de, cadde ve sokaklarda araç parkı ve kaldırım işgallerinden kaynaklanan, trafik sorunu ve görüntü kirliliğinin önüne geçilip, ilçeye görsel kimlik kazandırmak amacıyla, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar bir araya gelerek, ilçede yaşanan araç park ve kaldırım işgalleriyle ilgili sorunların çözümünde “Ortak akıl, ortak çözüm” parolasıyla yaşanabilir Seydişehir için el ele verdi.

Seydişehir halkına ve ticari faaliyette bulunan esnaflara, cadde ve sokaklarda yaşadıkları sorunlar ve çözümlerin, doğru tespiti için Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlatılan sekiz soruluk anket, 9-12 Şubat 2015 tarihleri arasında 500 vatandaşa yüz yüze/ soru-cevap yöntemiyle Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince uygulandı.

Kamuoyu yoklamasıyla vatandaşların ve esnafın, trafik sorunları ve çözümleriyle ilgili görüşleri doğrultusunda, ilçede yaşanan görüntü kirliliği ve kentin sağlık, huzur ve esenliğini sağlamak amacında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, esnafın kaldırım işgaline belli bir oran getirilmesine karar verdi. Alınan karar doğrultusunda Seydişehir’de ticari faaliyette bulunan esnaflarımızın kaldırım kullanım alanları şu şekilde belirlendi. Kaldırım eni 1 metre ve 1 metreden az olan kaldırımlarda kullanım alanı yüzde 0, kaldırım eni 1 metreden fazla olan kaldırımlarda kullanım alanı yüzde 30 olarak belirlenerek uygulamanın 16 Mart 2015 itibariyle başlatılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA