Saski’den Kuzeye Baraj Müjdesi

Sakarya Büyükşehir Meclisi’nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)’nin yeni dönem projeleri ile ilgili sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçeleri için yeni bir içmesuyu kaynağı oluşturulacağını müjdesini verdi.

Saski’den Kuzeye Baraj Müjdesi
Keleş, “Çamdağı Baraj projesi ile Karasu ve Kocaali ilçemiz uzun yıllar içmesuyu sorunu yaşamayacak” dedi.


SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş hayata geçirilmesi planlanan ve devam eden çalışmalar ile ilgili yaptığı sunumda, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dâhil olan ilçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz analiz çalışmalarının ardından alternatif enerji kaynakları ve 10 ilçemizi ilgilendiren altyapı çalışmaları ile önemli bir aşama kaydettik” diye konuştu.

Projelerin yaklaşık maliyetinin 121 Milyon TL olacağını da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, “Yapım çalışmalarının devam ettiği Akçay Barajı üzerine 3 yeni hidroelektrik santrali kuracağız. Enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizde zaman zaman yaşanan koku problemine de kesin çözüm getireceğiz. Ayrıca Karaman Tesisleri’nde inşa edilecek ilave ünitelerde ultraviyole sistemle arıtılacak atık sular, yeşil alanların sulanmasında kullanılacak. Gri Su Kullanımı çalışmalarımız Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

Hazırlık aşamasında olan Karasu-Kocaali Çamdağı Barajı projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu ve Kocaali bölgemizde yaz aylarında yaşanan yetersizlik sorununu çözüme kavuşturmak için önemli çalışmalar yaptık. Uzun vade de bölge için Çamdağı Baraj projesini hazırladık. Karasu ve Kocaali bu proje ile içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşamayacak” dedi.

Rüstem Keleş’in açıklamalarının ardından Ferizli, Söğütlü, Karapürçek ve Kaynarca ilçelerinin altyapı çalışmalarını da içeren 10 madde, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Kaynak: İHA