Modern Bağcılığın Geliştirilmesi İçin Üzüm Yetiştiricilerine Eğitim

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelinde üzüm yetiştiricilerine eğitim verildi.

Modern Bağcılığın Geliştirilmesi İçin Üzüm Yetiştiricilerine Eğitim

Teorik ve pratik eğitim, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu'nun eski müdürü olan Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Sağlam tarafından verildi.

Konu hakkında Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapılan açıklamada, geleneksel bağcılığın yeterince kârlı olmaması ve çiftçi bazında önemini giderek yitirmesi sonucu İl Müdürlüğü tarafından konunun tekrar ele alındığı belirtildi. Açıklamada, “Bağcılık koşullarının iyileştirilmesi, yeni bağ alanlarının kurulması, mevcut eski bağların verimi, kalitesi ve pazar değeri yüksek çeşitlerle yenilenmesi, birim alandan mümkün olan maksimum verimin elde edilmesi için telli terbiye sistemine geçilmesinin uygun olacağı görüşüyle çalışmalarını yürütmektedir. Modern bağcılık sistemi ile ilgili verilecek eğitimlerle ve çiftçilerin tarımsal gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması suretiyle, bağcılığın yeniden öne çıkarılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Bilecik İli Söğüt İlçesi Küre Köyünde “Bağcılık” konulu çiftçi toplantısı düzenlenmiştir” denildi.

Düzenlenen seminerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, her türlü teknik konuda çiftçilerimizin yanında olduğunu belirti.
Kaynak: İHA