Demirel Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, “Başımızın tacısınız” söylemini yeterli bulmadıklarını belirterek, “Biz başınızda taç değil, yanınızda yoldaş olmak istiyoruz” dedi.

Demirel Açıklaması

Demirel, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği “Türk Aile Geleneğinde Kadının Önemi” konulu konferansta kadınlara yönelik olarak kullanılan, “Başımızın tacısınız” söylemini yeterli bulmadıklarını ifade ederek, “Biz başınızda taç değil, yanınızda yoldaş olmak istiyoruz” diye konuştu.

Demirel, kadınlara yönelik bazı haksızlıkların, toplumda doğal karşılandığını ve insanların, kadınlara yönelik temel hak ve özgürlükleri, lütuf gibi tanımlayıp, gördüğünü söyledi.

Toplumda kadınlara yönelik şiddet, tecavüz ve haksızlıklara değinen Demirel, hukukun bulunduğu ülkede, adaletin olmaması durumunda, kadınlara yönelik olumsuzlukların ve haksızlıkların önüne geçilemeyeceğini ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ve Muharrem Varlı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de katıldı.

Kaynak: İHA