Çat’ta Dünya Kadınlar Günü Konferansı

Erzurum’un Çat İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu ve lise öğrencileri ile bayanlara yönelik olarak 08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Toplumumuzda Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi.

Çat’ta  Dünya Kadınlar Günü Konferansı
Erzurum İl Vaizi Hatice Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı programı ilçe halkı ilgiyle takip etti.
Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen program hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, İslam’ın kadına verdiği değer ve ailenin ehemmiyeti üzerinde durarak güzel bir nesil yetiştirme hususunda kadınların çok önemli bir konuma sahip olduklarını dolayısıyla ilk olarak onlarının eğitimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Müftü Kılıç konuşmasında şunları kaydetti: “Dinimiz İslam, kadına evvela annelik gibi ulvî bir makamı tevdi etmiş, üstlendiği bu kutsal görev karşılığında ahirette güzel nimetlerle karşılaşacağını müjdelemiştir. Kadınlar, Din-i Mübin-i İslam ile hak ettikleri değeri yeniden kazanmış ve toplumda söz söyleme hakkına sahip olmuşlardır. Topluma yön veren bireyler olarak kadınlar, aile yuvasında çocuklarımıza ilk eğitimi veren ve onların ahlâki gelişimlerine şekil kazandıran en değerli varlıklarımızdır. Dolayısıyla annelik ve ilk öğretmenlik vasıflarını taşıyan kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermek ve problemlerine fert ve toplum olarak çözümler getirmek zorundayız.”
Programa konuşmacı olarak katılan İl Vaizi Hatice Kılıç ise kadınlara yönelik ilâhî hükümlerin mevcudiyetine ve çokluğuna Kur’ân’dan örnekler vererek değindi. Kılıç, iman edip salih ameller işleyenlerin erkek olsun kadın olsun Rab katında mükâfatlandırılacağı ve emeklerinin zâyi edilmeyeceği hakikatinden hareketle kadın ve erkeğin Rab katında kulluk açısından eşdeğer konumda olduğunu belirtti.

Toplum nazarında kadının ve erkeğin birbirini tamamlayan rollerinin farkına varılması ve birinin diğerine tahakküm kurmaması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Günümüzdeki aile sorunlarının temelinde nebevî ahlâktan uzak olmaktan kaynaklanan önyargılar bulunmaktadır. Toplumumuzda kız çocuklarına ve kadınlara yönelik insani ve İslâmî olmayan bakış açıları halen varlığını devam ettirmektedir. Dolayısıyla kız ve erkek çocukların yetiştirilmesi hususundaki yerleşik ebeveyn hatalarının ancak nebevî bakış açısı ekseninde yeniden gözden geçirilmesi ile giderilmesi mümkündür” diye konuştu.

Mü’minlerin annelerinin Rasûl-ü Ekrem’e karşı tavır ve davranışlarının da kadınlar tarafından bilinmesi ve örnek alınması gerektiğini örneklerle anlatan Kılıç, toplumdaki kadınla ilgili hatalı tutumların aşılabilmesi için kadının erkeğe erkeğin kadına yaklaşımının ilâhî ve nebevî bakış açısıyla beslenmesi gerektiğini vurguladı.

“Toplumumuzda Kadın Olmak” konulu konferansa katılan dinleyiciler ise programın kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirterek yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin devam etmesi temennisinde bulundular.
Kaynak: İHA