Burhaniye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Burhaniye Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Burhaniye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu
Burhaniye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kent Konseyi organizasyonuyla düzenlenen kutlamalarda büyük coşku yaşandı.
8 Mart Kadınlar Günü, Pazar günü düzenlenen etkinlikler ilk olarak saat 11.00’da İlçe Halk Kütüphanesi önünden Burhaniye Cumhuriyet Meydanına kadar olan yürüyüş ile başladı.

Meydanda yapılan basın açıklamasının ardından program Reha Yurdakul’da düzenlenen Güler Kazmacı söyleşisi ile devam etti. Güler Kazmacı’dan önce kürsüye gelen Belediye Başkanı Necdet Uysal,” Aslında bizim Kadınlar Gününü konuşuyor olmamamız gerekir. Biz son günleri konuşalım. Bizim ahlaki bir eksikliğimiz var… Kadın ölümlerinin hükümete devlete bağlandığını görüyorum. Mesela son zamanlara da Özgecan kızımızın yaşadığı hazin olay o adamın tamamen ahlaksızlığından kaynaklanıyor. Kızımızın tek suçu canını o adama emanet ederek otobüse binmek oldu. Maalesef bu ahlaksız kişilerin yaptıklarının devlete yüklenmesi çok acı. Bir suçlu arayacağımıza içimizde ki ahlaksız kişileri asimile etmemiz gerekir. Hükumeti, devleti suçlamak kolay olan tarafı. Bizim toplumu bilinçlendirme aşamasında tartışmamız lazım. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz, onlara hoş görülü olmayı öğreteceğiz. Bir birimize saygılı olmamız gerekir. İnşallah yaşam standartlarımızı daha iyi şartlara getirmek bizim idareciler olarak görevimiz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

.

“KADINLAR ERKEKLERE KIZMAYIN ONLARI DA SİZ YETİŞTİRİYORSUNUZ”
Başkan Uysal’dan sonra sahneye gelen, Türk televizyonlarının tanınmış haber spikeri, radyocu, köşe yazarı ve gazeteci Güler Kazmacı da Başkan Uysalı destekler nitelikte konuştu.

Güler Kazmacı,” Bence kadınlar günü yoktur her gün kadının günü. Çünkü kadın elini değdirdiği her şeyi güzelleştirir ve iyileştirir. Kadınlar erkeklere kızmayın çünkü onları da siz yetiştiriyorsunuz. Kadının nasıl bir çocuk yetiştirdiği toplumun ortalamasını da belirliyor. Ancak kadın gücünün farkına varamıyor çoğu zaman, aslında tıbbi olarak psikolojik olarak kadın daha güçlüdür” dedi.

Kazmacı, erkek ve kadın arasında ki iletişimi örnekler vererek açıkladı.

Kadınların çocuklarını yetiştirirken saygıyı sevgiyi öğretmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Uysal, söyleyişinin sonunda kadınların hatıra fotoğrafı çektirme isteğini kırmayan Güler Kazmacı, ya günün anısına Burhaniye’nin vazgeçilmezi zeytinyağı ve yöreye özgü hediyeleri takdim etti.

SEVENGÜL İLE KUTLAMA BAŞKA OLUYOR
Panelin ardından Ahmet Akın Kültür Merkezinde Körfezin aranan sesi ve sahnelerin vazgeçilmezi Ayhan Sevengül kadınlara için konser verdi. Sevengül ile salonu hınca hınç dolduran kadınlar doyasıya eğlendiler. Başkan Uysal da, bu kalabalıktan hoşnutluğunu belirterek Ayhan Sevengül’e teşekkür etti. Sevengül’e plaket veren Başkan Uysal, eğlenceleri tekrarlamak istediklerini söyledi.

Akşamına da Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türk Sanat müziği konseri ve Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi gösterileri ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA