Tjk Başkanı Ekinci Açıklaması

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci, kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek ve benzer olayların önüne geçmek amacıyla Özgecan Aslan anısına koşu düzenlediklerini söyledi.

Tjk Başkanı Ekinci Açıklaması

Ekinci, TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol, TJK Muhasip Üyesi Turgut Alakuş, yarışta yer alacak atlar ve jokeylerinde katılımları ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Şiddete Karşı Ayağa Kalk" sloganıyla ‘Özgecan Aslan’ anısına düzenlenecek koşu öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Ekinci, "Son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek ve benzer olayların önüne geçmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Bu koşulardaki amacımız özellikle erkeklerin egemen olduğu atçılık sektöründe bir farkındalık oluşturmaktır. Özgecan Aslan ismini ölümsüzleştirmek adına böyle bir organizasyona imza attık" dedi.

Kadına şiddetin eğitimle aşılabileceğini dikkat çeken Ekinci, "Kadın toplumumuzda aşağılanan, şiddete uğrayan bir yapıda olmamalı, kadınlar eğitim seviyesinin yükselmesi için toplum olarak gereken teşviki sağlamalıyız. Bunu gerek baba olarak gerekse eş olarak yerine getirmeliyiz ki ekonomik bağımsızlık nedeniyle bu gibi durumlar yaşanmasın. Buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum, ‘kadına şiddete karşı ayağa kalkın'" diye konuştu.

TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Özgecan Aslan anısına düzenlenen kupalı koşunun yanı sıra fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar’ın “Kadın ve Şiddet” temalı sergisinin de bir hafta boyunca Adana Yeşiloba Hipodromu’nda ziyarete açık olacağını belirtti.

Ümit Karalar’ın “Kadın ve Şiddet” temasıyla projelendirdiği, Deniz Çakır, Doğa Rutkay, Meyra, Rojda Demirer gibi ünlü isimlerin plastik makyajla objektif karşına geçtiği sergi ülke çapında da büyük ilgi görmüştü.
Kaynak: İHA