Salih Cora’ya Tonya’da Sevgi Seli

AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Salih Cora, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle baba ocağı Tonya ilçesinde kadınlara karanfil dağıttı.

Salih Cora’ya Tonya’da Sevgi Seli

Salih Cora, kadın eli değen ve zenginleşen, şefkatiyle sarmalanmış bir dünya özlediklerini ifade ederek “ Kadına karşı şiddetin ne sağı ne solu ne de hükümeti kalmadı. Bunun evrensel bir sorun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kadına karşı ayrımcılığın ırkçılıktan daha kötü ve daha tehlikeli, ilkel bir anlayış olduğunu düşündüklerini dile getiren Cora, “ Kadınların duygusallığının makine gibi işleyen maddi düzeni esas alan bir dünyaya katacağı çok şey vardır. Kadınların sevgiyle yoğrulan bilgi birikimi Türkiye’yi daha ileriye getirecektir. Bunun için kadının toplumdaki yeri ne kadar güçlü olursa ülkemizdeki yeri o kadar kalıcı olur” diye konuştu.

Salih Cora, kadını özel hayatına hapseden kamu alanlarından dışlayan her türlü cinsiyet ayrımcılığına karşı olduklarını ifade ederek, “ Şu anda kadınların meselesi ,hele hele de fiziksel ve duygusal şiddet çok açık yüreklilikle söylüyorum ki; kadınların meselesi değil,hepimizin meselesidir. Bu anlamda iktidarımız döneminde kadınların ekonomik ve sosyal hayatta ticari anlamda özel sektör ve kamu da yönetici olarak yer alması velhasıl bürokrasi ve siyasette daha fazla desteklenmesi ve sorumluluk verilmesini istiyoruz. Türkiye’deki her işte kadın eli olmasını istiyor ve diliyoruz” şeklinde konuştu.

Cora, yörede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kaynak: İHA