(özel Haber) Uygulama Yapar Gibi Araçları Durdurup, Kadınlar Günü'nü Kutladılar

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yolda uygulama yapacakmış gibi önlem alarak, önce araçları durdurdu.

(özel Haber) Uygulama Yapar Gibi Araçları Durdurup, Kadınlar Günü'nü Kutladılar
Daha sonra ise araçlarda bulunan tüm kadınlara çiçek dağıtarak Kadınlar Günü'nü kutladı.
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınları bilinçlendirerek kutladı. Eskihisar Feribot İskelesi ve Kartepe Kayak Merkezi yolu üzerinde araçlara uygulama yapacakmış gibi önlem alarak araçları durduran Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, araçların içerisinde bulunan kadınlara çiçek, hediye paketi ve haklarını anlatan broşür hediye etti. Yol üzerinde açılan stantta kadınlara 2 bin 500 adet karanfil, içerisinde şal ve parfüm bulunan bin adet hediye paketi ve 3 bin adet de kadın haklarının anlatıldığı broşürün dağıtımı yapıldı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanan kadınlar ise uygulamadan dolayı memnun kaldıklarını ifade etti.

Türkiye’de kadına şiddetin çok fazla olduğuna vurgu yapan bir kadın ise, “Bu uygulamalarla beraber kadınlarımızın can güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulamalar da yapılsa çok daha memnun kalacağız. Her gün sokakta bir bıçaklanma, bir vurulma, bir katliam duymasak. Yani Özgecan'ların canları sağ olsa çok daha iyi olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Jandarma ekipleri daha sonra Kartepe Kayak Merkezi yolu üzerinde bulunan restoranlarda çalışan kadınları da ziyaret ederek, onların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınlar Günü’nde çalışan kadınları kutlayarak hediye takdim eden jandarma ekipleri, bir süre kadınlarla oturarak sohbet ettikten sonra iş yerinden ayrıldı.
Kaynak: İHA