Eskişehir’de Kadın Cinayetlerine Tepki Yürüyüşü

Eskişehir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hayatını kaybeden kadınlar için yürüyüş gerçekleştirdi.

Eskişehir’de Kadın Cinayetlerine Tepki Yürüyüşü

İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kadın, kadın cinayetlerini protesto etti. Ellerindeki afiş ve dövizlerle yürüyüşe geçen grup, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’, ‘Kadın cinayetlerine indirim yok’ şeklinde sloganlar atarak Porsuk Bulvarı Adalar mevkine kadar yürüdü. Burada grup, yine sloganlar atarak yakınları tarafından öldürülen kadınların adlarını andı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklaması yapan Fatma Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldiklerini ve kadınların yaşama hakkını savunduklarını söyledi.

Kurt, “Yaşama hakkı için mücadele eden kadınlar için yürüyoruz. Kadınlar haklarını kullanmak için öldürülüyor. Kadınların yaşam hakkı için mücadele ediyoruz. Kadınların uğradığı şiddetin son noktası olan cinayetleri durdurmak ve en temel insani hakkımız olan yaşama hakkımızı alabilmek için çabalıyoruz. Şuan acil yerine getirilmesi gereken bir çözüm olarak kadın katillerine ağırlaştırılmış hapis cezası verilmeli" dedi.

Yürüyüşe Bilecik’te eski eşi tarafından öldürülen Emine Baş’ın babası Sabri Us, kocası tarafından öldürülen Şeker Dikbıyık’ın akrabası Saliha Uyar ve Bilecik’ten Hülya Cabu’nın annesi Gül Cabı da katıldı.

Kaynak: İHA