Dostlar Divanı Erzincan’ın Konuğu Oldu

Erzincan’ın tarihi, doğal varlıkları, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri üzerine incelemelerde bulunmak amacıyla Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın davetleri üzerine; Valiler, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, adli yargı temsilcileri ve birçok bürokratın yer aldığı Dostlar Divanı heyeti Erzincan’a geldi.

Dostlar Divanı Erzincan’ın Konuğu Oldu

71 kişiden oluşan heyet Erzincan da ki olan programında ilk olarak Vali Süleyman Kahraman ile beraber Kemah ilçesinde incelemelerde bulundu. İl Protokolünün de eşlik ettiği ziyaretlerde Kemah ilçe merkezinde bulunan ve 1454 yılında Gülabibey tarafından yaptırılan Selçuklular döneminden kalma tarihi Gülabibey Camii ve hamamı ile ilçe merkezindeki diğer tarihi ve turistik mekânlarında incelemelerde bulundu, Vali Kahraman ile beraber halk oyunları oynadı.

İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Tuzla köyünde bulunan Kemah Tuz Ocaklarında incelemelerde bulundular. Burada heyete bir açıklamada bulunan Vali Kahraman, Osmanlı döneminde açılan tuz ocaklarının işletme olarak faaliyetlerinin sürdürmesinin yanında turizm açısından da önemine vurgulayarak; buradaki doğal kaynak tuzlarının rafine edilmeksizin doğal ortamda kendiliğinden kristalize olabilen, doğal olarak yüklendiği mineralleri muhafaza edebilen ve ülke genelinde çok az çıkan bir tuz türü olduğunu ifade etti.

Kemah Tuz Ocaklarındaki incelemelerinin ardından heyet ilçedeki ziyaretlerinin son durağında ilçenin önemli tarihi eserlerinden biri olan 1071-1228'de yöreye egemen olan Mengücek Beyliği dönemine ait Kemah Sultan Melik Türbesini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. İncelemelerde Vali Kahraman, heyete türbe hakkında heyete bilgi verdi. Türbedeki incelemelerin ardından heyet Kemah İlçesinden ayrıldı.
Kaynak: İHA