Burhaniye’de Yeni Pazaryeri Törenle Hizmete Girdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, turistik Öğretmenler mahallesinde yaptırılan kapalı Pazar yeri törenle hizmete girerken, Pazar da tezgah açan yaklaşık 250 esnaf yazlıkçı müşterileri beklemeye başladı.

Burhaniye’de Yeni Pazaryeri Törenle Hizmete Girdi
Yaklaşık 3 bin 500 metre kare alanda kurulan Pazar yerinde hizmet verecek olan esnaflar da yeni Pazar yerine taşınmaktan oldukça mutlu oldu.
Burhaniye de, ilçenin turistik mahallelerinden olan Öğretmenler mahallesinde belediyenin yaptırdığı kapalı pazar yeri törenle hizmete girerken, törene katılanlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Tören sırasında halk oyunları ekibi gösteriler yaptı. Belediye başkanı Necdet Uysal Pazar yerinin büyük ilgi gördüğünü anlatırken, esnaflar da üstü kapalı mekanda hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Başkan Uysal, Pazar yerinin temelini atan Başkan Fikret Akova’ya da teşekkür etti. Öğretmenler Mahallesi Muhtarı Halil Sevinç de, katılımcılara teşekkür etti. Pazar yerinin büyük bir ihtiyaç olduğunu anlatan Sevinç, emeği geçenleri teşekkür ettiğini vurguladı. Pazarcılardan Necla Gelir,” Pazar yerimiz güzel oldu. Ama biraz poyraza karşı. Bunun da önlemi alınmalı. Ama yazlıkçılar açısından güzel. Pazar yeri, eskisine göre çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ramazan dereli de,” Pazar yeri iyi oldu. Üstümüz kapalı. Yazın daha iyi olur inşallah. Çadır açmaktan yorulmuştuk. Çadırlarımız kırılıyordu. Şu anda üstümüz kapalı olduğu için iyi oldu. Yazın inşallah iyi olur” dedi.

Ayşe Karataş ise;” Pazar yerimiz hepimize hayırlı olsun. Çok iyi oldu. Halkımızı her zaman bekleriz. Misafirlerimizi yazlıkçılarımızı. Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun. Teşekkür ederim” dedi.

Pazar yerinin ilgi gördüğünü anlatan Belediye başkanı Necdet Uysal da,” Bu gün burada Öğretmen evleri mahallemizin kapalı pazar yerinin açılışını yaptık.2013 yılının 11. ayında burasının bizden önce temeli atılmış. Çok ihtiyaç duyulan bir mekan. Bu gün bunu tamamlayıp bitirmek bize nasip oldu. Biz de devraldığımızdan itibaren en güzel şekilde yapmaya gayret ettik. Ama, biraz daha yarım taraflarımız da eksiklerimiz var. İnşallah, tabi çok talep var. Bu pazar yerimiz bizim çok talep gören bir pazar yeri. Büyük bir mahallemiz burası. Bütün çevreden de Ören’den İskeleden de gelenlerimiz var. Burhaniye’den merkezden de gelenler var. Tabi onların ihtiyaçları toplam da büyüyor. Biz bayağı alanı büyütmemize rağmen yetersiz gelmeye başladı.

Bu beton alanları, sonradan ilave ettik. Buna rağmen dar geldiği söyleniyor. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Çözüm üretmeye devam edeceğiz. Buradaki insanların ihtiyacına cevap verir hale getireceğiz pazar yerimizi. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra yapılan Öğretmenler mahallesi cami imamı Yunus Türk’ün yaptığı duanın ardından kurdele kesildi. Açılıştan sonra Başkan Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ve meclis üyeleriyle birlikte Pazar esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Pazar yeri açılışına Başkan Uysal’ın yanı sıra Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldag, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Pazar yerinin 700 bin liraya mal olduğu açıklandı.
Kaynak: İHA