Ünsal Ban: Amaçları yeni Türkiye'nin yolunu kesmek

Ekonomiye saldırmak ve rantlarından olmamak için fırsat kollayan lobiler ve işbirlikçilerin çirkin oyununu ekonomist Prof.Dr. Ünsal Ban açıkladı.

Ünsal Ban: Amaçları yeni Türkiye'nin yolunu kesmek
Ünsal Ban: Amaçları yeni Türkiye'nin yolunu kesmek
Beyaz Tv'de yayınlanan Dinamit programına telefonla bağlanan Prof.Dr. Ünsal Ban, son günlerde ekonomide yaşanan gelişmeleri ve doları yükselişini değerlendirirken ' Bunların amaçları yüksek faiz ve yeni Türkiye'nin yolunu kesmek.' dedi.

AKBANK HİSSELERİ SATILDI, BORSA İSTANBUL DÜŞTÜ


17-25 Aralık'ta da Türkiye'de 2.4'lere kadar çıktı, daha sonra 2 TL'lere kadar düştü. Borsa İstanbul'da çok hızlı bir şekilde düştü. Düşüşün en önemli nedenlerinden biri de, Amerika'daki en önemli finansal kuruluşlardan biri Akbank'taki yüzde 9.9'luk hissesini satma kararı aldı.

BUNLARIN AMAÇLARI YÜKSEK FAİZ


Bu Akbank hisse senetlerinde büyük bir manipülasyon yapıldı. 31 Mart'ta dolacak olan 3 yıllık elde tutma sözü niye şimdiden vazgeçilerek satıldı? Bunun da araştırılması lazım. Küçük yatırımcı hala dolara yüklenmeye başlamadı ama hala yukarıda dolar ve faiz lobisi bu hareketlere devam ediyor. Ama bizim milletimiz itidalli devam ediyor. Kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Bunların amaçları yüksek faiz ve yeni Türkiye'nin yolunu kesmek.

BEYAZ GAZETE