Somalı İşçilerin Tazminat Eylemi

Manisa'nın Soma ilçesinde işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin tazminat eylemi devam ediyor.

Somalı İşçilerin Tazminat Eylemi

İşçilerin Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) önündeki oturma eylemine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de destek verdi. Sorunlarını CHP'li Özel'e aktaran işçiler 4 günden bu yana kar kış demeden hakları için mücadele verdiklerini belirterek tazminatlarını alana kadar da eylemden geri dönmeyeceklerini vurguladı.
İşçilerin haklarını için sonuna kadar yanlarında olduklarını belirten CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Ağız dolusu sözlerle 301 kardeşimize maden şehidi diyenler bu arkadaşlarımızın da gazi olduklarını bilmelidir. Şu anda yapılacak olan hükümetin bir maddelik kanun teklifi için evet demektir. Bugün olur desinler Salı günü öğlen saat üçte bu bir maddelik kanunu çıkarmaya üç muhalefet partisi de hazır. Biz buna şahidiz. Aracılık etmeye de hazırız. Bu arkadaşlarımızın yanındayız. Bu arkadaşlarımıza verilen devlet sözü tutulana kadar da onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kendilerinin bir telefon mesajı ile işsiz kaldıklarını dile getiren maden işçisi Hidayet Merdim ise, "O mesajda bize sağlıklı ve mutlu günler dileriz ibaresi yer alıyor. Bir işten çıkarılan insan nasıl sağlıklı mutlu olur Ben çocuğuma ekmek götüremiyorsam nasıl mutlu olurum. 301 arkadaşımızı kaybettik. Şu anda biz 3 bin kişi öldük. Biz sadaka istemiyoruz, tazminatlarımızın alın terimizin peşindeyiz. Önce tazminatlarımızı, ardından iş istiyoruz. Madenlerimiz açılsın” dedi

Konuşmaların ardından maden işçileri semaverde demledikleri çayı Özgür Özel'e ve eyleme katılanlara ikram etti.
Kaynak: İHA