Simitçiye Çarpan Sürücü Ehliyetsiz Olduğu İçin Kaçmış

Konya'da simit arabası sürücüsüne çarparak ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle aranan sürücü yakalandı.

Adliye önünde simit satarak geçimini sağlayan Muhittin Yılmaz'ın (51) kullandığı üç tekerlekli simit arabasına çarparak kaçan sürücünün yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri özel bir ekip oluşturdu.
Çarpan araca ait olduğu düşünülen far parçalarını incelemeye alan polis, ilk olarak markasını belirlemeye çalıştı.
Araç servisleri ve sanayi sitelerinde parça örneklerinden üç araç markası belirleyen polis, sonrasında kaza yerine yakın bölgedeki 20 iş yerinin güvenlik kamerası kayıtları inceledi.
Birçok araç üzerinde inceleme yapan polis, son olarak bir güvenlik şirketi tarafından kullanılan kamyoneti takibe aldı.
Kent genelinde aranan 42 AGZ 61 plakalı kamyonet, Karatay İlçesi Sedirler Mahallesindeki bir sitenin bahçesinde plakaları sökülmüş halde bulundu.
Sol farı ve ön camı kaza nedeniyle kırık olan kamyonetin sürücüsü Mustafa T. (27) evinde gözaltına alındı.
Şüphelinin ilk ifadesinde "Kazanın yaşandığı gün gece çalışmıştık. Caddede seyrederken önüme bir anda çıkan simit arabasına çarptım. Daha sonra kanları görünce ehliyetim olmadığı için korkup olay yerinden uzaklaştım" dediği öğrenildi.
Kaza anında Mustafa T'nin yanında olduğu belirtilen Adnan S'nin de ifadesi alındı.
Sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
3 gün önce, adliye önünde simit satarak geçimini sağlayan Muhittin Yılmaz'a (51), Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi'nde üç tekerlekli simit arabasıyla seyir halindeyken, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen bir araç çarparak kaçmıştı. Ağır yaralanan Yılmaz, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA