Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayatta en çok önem verdiğim konu eğitim, özellikle kız çocuklarının eğitimi" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'de bazı sivil toplum örgütlerinin üye ve yöneticileriyle bir araya geldiği, basına kapalı toplantının ardından, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği'nin, İzmir'de okuyan Aydınlı kız üniversite öğrencileri yararına düzenlediği yemeğe katıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, çocukları okutmanın, herkesin ortak amacı olması gerektiğini belirterek, "Hayatta en çok önem verdiğim konu eğitim, özellikle kız çocuklarının eğitimi. İki kız çocuğu sahibi olarak söylüyorum. Arzu ediyorum, bütün anne ve babalar çocuklarını okutsun" dedi.

Aydın'dan gelip İzmir'e yerleşenlerin, sorumluluk bilinciyle hareket edip kız çocuklarının eğitimine katkı vermek amacıyla yemek düzenlediğine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Kız öğrencilere burs verme konusunda, bu ülkede beraber havayı teneffüs ettiğimiz tüm yurttaşlarımın maddi katkı yapmasını istiyorum. Onlardan birisi de benim. Ben, aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne burs veren bir yurttaşım, orada da bir kız çocuğunu okutuyorum. Yurttaş olarak sorumluluk duyarak bunu yapıyorum. Umarım yapacağınız katkı her geçen yıl artarak devam eder, daha fazla çocuk okutmuş olursunuz."
Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da eşlik etti.
Kılıçdaroğlu'nun, yarın Çeşme'de düzenlenecek "2015 Seçimlerine Doğru Sağlık Politikalarına Bakış" konulu toplantıya katılması planlanıyor.

Kaynak: AA