Kartepe Bilgi Evleri’nde Aile İçi Eğitim Semineri

Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişmesine katkı vermek için Kartepe Belediyesi’nin eğitim alanındaki en önemli hizmetlerinden olan bilgi evlerinde yenilikler sürüyor.

Kartepe Bilgi Evleri’nde Aile İçi Eğitim Semineri
Bu kapsamda çocukların gelişimine katkı vermek amacıyla bilgi evi üyesi çocukların velilerine yönelik “Aile İçi Eğitim” seminerleri düzenleniyor.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geleceğin teminatı olan çocukların gelişimine katkı verecek yeni düzenlemelerini geniş bir yelpazede sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretim görmelerine imkan sağlamak amacıyla hizmete sunulan bilgi evlerinden faydalanan üye çocukların velilerine yönelik aile içi eğitim seminerleri ile çocuk gelişimleri genele yayılıyor.

Bilgi evlerinde eğitmenler aracılığı ile hafta içi ve hafta sonu ders, araştırma ve ödev çalışmalarında bulunan çocukların gelişimlerine ailelerini de ortak etme düşüncesiyle bilgi evlerine üye çocukların velilerine yönelik seminerlerin ilki Nazım Demirci Bilgi Evi’nde düzenlendi.

Kartepe Belediyesi’nin Aile Eğitim Uzmanı Didem Korlu tarafından verilen seminere, bilgi evleri üyesi çocukların velileri yoğun ilgi gösterdi.

Aile Eğitimi Uzmanı Korlu, “Kartepe’de yeni neslin bilgiyle yetişmesi adına hayata geçirilen ilçe genelindeki ikinci eğitim ve sanat merkezleri hafta sonu miniklerin ilgisi ile dolup taşıyor. Burada biz eğitmenleri olarak çocukları en iyi şekilde anlamak için gereken özveriyi gösteriyoruz. Sizlerde çocuklarınızı aile içerisinde de anlaşılan bir birey olarak kabul edin. Bu sayede onların başarısı daha da güçlenecektir” dedi.

Anne baba olmanın anlamı, anne baba tutumları, doğru anne baba tutumunun nasıl olması gerektiği konuları hakkında katılımcıları bilgilendiren Korlu, velilerin sorularını da yanıtladı. Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nden faydalanan çocukların velilerine yönelik Aile Eğitimleri belirlenen program dahilinde diğer merkezlerde de düzenlenecek.
Kaynak: İHA