Hasta Eşine Çocuğu Gibi Bakıyor

Bulancak ilçesinde, hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışan 74 yaşındaki şeker hastası Gencay Gürsoy, 5 sene önce belden aşağısı felç olan karısının hem yemeğini yediriyor hem de kişisel bakımını yapıyor.

Bozat köyünde ikamet eden 4 çocuk babası Gürsoy, emekli olmasına rağmen eşinin sağlık giderleri ve ev masrafları nedeniyle maddi sıkıntı yaşıyor. Kendisine ait evi bulunmayan Gürsoy, belden aşağısı felçli eşi Şerife Gürsoy (83) ile hayırseverlerin yardımlarıyla hayatını idame ettiriyor.
Gürsoy, AA muhabirine, eşinin 5 yıl önce felç geçirdiğini belirterek, "Eve geldiğimde eşimi bahçede düşmüş halde buldum. Komşuların yardımıyla hastaneye gittik ve eşim iki ay boyunca hastanede yatarak tedavi gördü" dedi.

Bu süreçten itibaren eşinin eli ve ayağı olduğunu dile getiren Gürsoy, "Eşim 5 senedir yatağa mahkum. Kalkamıyor, tüm bakımını ben yapıyorum, yemeğini yediriyorum. Bir erkek ve bir kadının evde yapması gereken her işi ben yapıyorum" diye konuştu.

Gürsoy, evli olan üç çocuğunun kendi ailelerinin geçimini sağladığını, bekar oğlunun ise kendilerinden ayrı yaşadığını ifade ederek, kendi geçimini emekli maaşı ile arkadaşları ve komşularının yardımlarıyla sağladığını anlattı.
Başkasının evinde kaldığını ve kullandığı eşyaları yardımseverlerin verdiğini kaydeden Gürsoy, "Eşimin yattığı karyolayı bir hayırsever arkadaş aldı. Evimin güneş enerjisi sistemini de bir hayırsever arkadaş yaptırdı. Bu anlamda mağdur durumdayım" ifadesini kullandı.
Gürsoy'un eşi Şerife Gürsoy ise hastalığından dolayı kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, "Beş senedir yatıyorum. Sağa, sola dönemiyorum. Eşim bana bakıyor. Eksiğimi o karşılıyor. O getirip, götürüyor ve beni yediriyor. Kendisinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA