Ak Partili Özdağ Açıklaması

CHP ve MHP milletvekilleri tarafından ‘Hükümet Soma’da verdiği sözleri tutmadı’ şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hükümet olarak Soma faciası sonrası verdikleri tüm sözleri tuttuklarını ve Soma’ya yardımların devam ettiğini söyledi.

Ak Partili Özdağ Açıklaması

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik Merkezleri tarafından ‘Ermenek’e yardım eli’ kampanyasında toplanan malzemeler müdürlüğün bahçesinde düzenlenen bir törenle Ermenek Kaymakamlığına gönderildi. Törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler, gençler ve aileler katıldı.

Yaklaşık 3 hafta süren ve Gençlik Merkezlerindeki gönüllü 35 genç tarafından toplanan 30 kolilik malzemeler Ermenek maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ulaştırılacak. Toplanan yardımlar içinde battaniyeler, ayakkabılar, kabanlar, oyuncaklar, kıyafetler ve spor malzemeleri yer alıyor. 30 koliden ulaşan yardım paketleri PTT kargo aracılığıyla Ermenek Kaymakamlığına gönderildi.

Törende konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, böylesine önemli bir etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben de Karaman Ermenekliyim. Oraların dokusunu bilen, orada yaşayan, oradaki insanların, nasıl bir durumda olduğunu bilen bir insanım. Oradaki maden kazasında şehit olan ailelerimizin çocuklarına bir nebze yardım etmek adına Soma’da aynı acıyı yaşayan Manisa olarak ortak bir yardım eli kampanyası düzenledik. İnşallah bu yardımlar yerini bulacaktır. Bunun gayreti içerisinde olacağız. Ermenek Kaymakamlığı ile görüşmelerimiz oldu ve bu yardımlar istenilen yerlere istenildiği şekilde ulaşacaktır. Ben şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün gençlerle başlattığı kampanyanın çok anlamlı olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, “Biliyorsunuz daha önce mayıs ayında büyük bir trajedi yaşamıştık Soma’da. Büyük bir maden kazası meydana geldi ve 301 canımızı orada kaybetmiştik. Oradaki her cenaze Türkiye’nin cenazesiydi, her evin cenazesiydi. Orada tüm Türkiye tek bir yürek, tek bir kalp, tek bir bilek, tek bir vücut oldu ve oradaki insanlara yardım elini uzattı. Evleri yapılıyor, insanların maaşları bağlandı, ölüm aylıkları bağlandı ve AFAD kanalıyla toplanan 250 bin + 4 bin + 20 bin olmak üzere bu insanlara yardım yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Geçen gün bazı şahısların, bazı CHP ve MHP milletvekillerinin ‘Verilen sözler yerine gelmedi. Özellikle TOKİ konutları yapılmıyor’ gibi iddialarını duydum. Bir televizyon programında bunu söylemişler. Ardından konuyu araştırdım. Şuan Antep Organize Sanayinin başlatmış olduğu evler 301 ev devam ediyor. Alt yapı bitti, kamulaştırma bitti, satın almalar bitti ve devam ediyor. Diğer Doğuş Holding’in TOKİ’ye yaptırmak istediği evlerle ilgili bir problem var. İmarla ilgili küçük bir problem. O problem çözüldüğünde 10-15 gün içinde o problemi de aşmış olacağız. Ardından 301 ev daha yapılarak herkese ikişer ev verilmiş olacak. İstanbul’dan bir belediyede yanılmıyorsam 60’a yakın evi kurayla dağıtarak bu insanlara verilmişti. Devlet ve hükümet olarak hangi sözü verdiysek o sözleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz ve mutlaka yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN BİLGİYE ULAŞMASI LAZIM
“Ermenek’te de bir facia oldu” diyerek sözlerine devam eden Özdağ şunları söyledi:
“Türkiye’nin bilgiyle tanışması lazım. Türkiye’de yapılan her iş özel sektörde olsun, kamuda olsun her şey bilimsel yapılmalıdır. Bunu yaparken gerek devletin memurları, gerek özel sektörün yetkilileri insan odaklı, insan merkezli, işçi merkezli çaba sarf etmek zorundadırlar. İkincisi burada işverenlerin insan odaklı gayret sarfettikleri kadar da devletin denetçilerinin görevlerini tam ve kamil manada yapmaları gerekiyor. Üçüncü olarak da bu konuda ağır iş kollarındaki sendikaların görevlerini tam ve kamil manada yapmaları icap ediyor. Burada eksikliklerin olduğunu gözlemliyoruz. İdari ve adli soruşturmalar gerek Soma’da, gerekse Ermenek’te devam ediyor ama bu sırada kanayan yaramız var. Bu yaraların sarılması gerekiyor. Öncelikle bu kazaların bir daha olmaması, olduğu zamanda can kayıpları olmadan atlatmak gerekiyor. Artık Türkiye birinci sınıf bir ülke olma noktasında adımlar attığına göre bu noktada da gerek devlet, gerek kamu sektörü, gerek özel sektör gerekse sendikalar, işçilerimiz veya bu konudaki STK’larımız, odalarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de iç tüzüğünü değiştirerek, kanunları çabuk çıkartmak noktasında gayret sarf etmesi gerekiyor.”
Gençlik Spor İl Müdürünü, PTT Başmüdürünü ve PTT Genel Müdürünü kutlayarak konuşmasını sürdüren Özdağ, “PTT bu noktada ‘Biz bunu taşırız, Ermenek’teki mağdur vatandaşlarımıza ulaştırırız’ dediler. Bir yandan ölenlerin ailelerine, bir yandan madende çalışanların ailelerine, ihtiyaç sahibi ailelere bir diğer yandan da madenin dışında başka madenlerde çalışanlara karınca kaderince bir kampanya yaptık. Bu bir Türkiye’nin Türk toplumunun İslam’dan gelen, kültüründen gelen, tarihinden gelen duyarlılığını gösteriyor. Bunlar inşallah PTT kanalıyla Ermenek Kaymakamlığına ulaşacak. Ermenek Kaymakamlığımız da gerek vefat eden canlarımızın gerekse de orada madencilik yapan kardeşlerimizin çocuklarına ve ailelerine ulaştırmış olacak. Gençlik Spor İl Müdürümüzü ve buradaki gençlerimizi özellikle kutluyorum. Kapı çalarak, Ermenek duyarlılığını, Ermenek faciasını insanlara anlatarak oradaki mağdur insanlara da bir yardım eli uzatmak, bu çorbada bizim de bir tuzumuz olsun deme fedakarlığını gösterdikleri için tebrik ediyorum. Anne babalarını da böyle güzel insanlar yetiştirdikleri için kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA