Soma'da İşten Çıkarılan Maden İşçileri

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de işlerine son verilen bir grup işçinin, Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü (ELİ) önünde önceki gün başlattıkları oturma eylemi sürüyor.

Soma Kömürleri AŞ'den işten yasal alacakları ödenmeden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle ELİ binası önünde 3 gün önce oturma eylemi başlatan bir grup işçi, geceyi de burada geçirdi.
Haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduğunu dile getiren işçiler, 3 gündür sorunlarını anlatacak muhatap bulamadıklarını belirtti.

İşçilerden Sami Yavuz, "Bazı kesimler eylem bitti demişler, bugün eylemin 3. günündeyiz ve eylemimiz devam ediyor. Bütün arkadaşların desteğini bekliyoruz. Kar da yağsa, yağmur da yağsa bu eylem devam edecek. Bize verilen sözler nerede, bizim muhatabımız kim. Bizim buraya muhatabımız gelmeden, biz burayı terk etmeyeceğiz. Bunu iyi bilsinler, sonuna kadar buradan ayrılmayacağız" diye konuştu.

Yemek masraflarını bazen aralarında para toplayarak gideren işçiler, bazen de esnaflar ve siyasi partilerin getirdiği kumanyalarla idare ettiklerinin ifade etti.

Soma'da 13 Mayıs 2014'te 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından işlerine son verilen 2 bin 831 işçinin kurduğu Soma Maden İşçileri Komitesi, dün Soma Belediye Kültür Merkezi önünde toplanmış, pankart ve dövizlerle maden sahalarının asıl işletmecisi konumundaki ELİ önünde oturma eylemi başlatmıştı.
Kaynak: AA