Paralel çamura Avrupa itirazı

Avrupa Yatırım Bankası'nın Başkan Yardımcısı Ballekom, Paralel medyanın Türkiye'yi karalama çabasını boşa çıkardı. Türkiye'yi öven Ballekom, "Size güvenimiz tam, yatırıma devam edeceğiz, hükümeti takdir ediyoruz" dedi

Paralel çamura Avrupa itirazı
Paralel çamura Avrupa itirazı
Paralel Yapı'nın yurtdışında Türkiye'yi karalama kampanyası sürerken Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom'dan Türkiye'ye önemli bir destek geldi. Ankara'da katıldığı toplantıda Paralel Yapı'ya yakın gazetecilerin Türkiye'yi karalamaya yönelik ısrarlı soruları üzerine Türk ekonomisini savunan Ballekom, "Ülkeye güvenimiz tam. Dalgalanma sadece Türkiye'de değil. Ülkenize yatırımlara devam edeceğiz. Hükümetin ekonomi politikaları gayet başarılı. Ülke ve yatırımlar istikrarlı" gibi ifadeler kullandı. Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısında, gazeteciler Ballekom'u Türkiye ekonomisiyle ilgili soru yağmuruna tuttu. Ballekom'un ekonomiyi kötülemesi için çaba harcayan bu isimler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'yla ilgili açıklamalarını hatırlattı, bunun ekonomiyi olumsuz etkilediğini iddia etti.

HÜKÜMETİ TAKDİR EDİYORUM
Ancak tüm çabalara rağmen Türk ekonomisini öven Ballekom, şunları söyledi: "Türkiye'nin komşu ülkelerdeki problemlere rağmen, bunlarla başa çıkma şeklini takdir ediyorum. Biz, Avrupa Yatırım Bankası olarak Türkiye'nin son 5 yıllık makro ekonomik politikalarının çok umut vaat edici olduğu düşünüyor ve yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de kararlılıkla devam etmeyi istiyoruz. Dalgalanma Türkiye özelinde olan bir şey değil. Bu pek çok ülkede oluyor. Hükümetin ekonomi politikaları gayet başarılı."

POZİTİF MESAJ TAŞIMAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ABD ziyaretinin de Türkiye'nin yatırım çekememesine bağlayan ve karalamaya çalışan Paralel basın mensuplarına, Balletom şu cevabı verdi: "ABD veya başka herhangi bir ülkeye güven inşası için ziyaretlerde bulunmak yatırım planları için her zaman iyidir. Dolayısıyla eğer bu misyonlarında başarılı olmuşlarsa, ne güzel. Bu ülkede iyi işler yapabileceğimize ikna olduk."

TÜRKİYE SAĞLAM PARTNERİMİZ

Ballekom, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığını yürüttüğü 2015 yılında da işbirliğindeki pozitif ivmeyi sürdüreceklerini söyledi. Ballekom, "2015'te önceliklerimiz AB üyesi ülkeler ile olduğu gibi KOBİ'lere öncelik vermek. Özellikle turizm ve yenilenebilir enerji gibi spesifik sektör ihtiyaçlarına yönelik, ülkedeki ana ekonomik merkezler arasında güvenli bağlantılar kurulması açısından özellikle ulaşım gibi alanlarda stratejik altyapıyı finanse etmede Türkiye için sağlam bir partner olmaya devam edeceğiz" dedi.