Karısı için günde 65 km yürüyor

ABD’nin Iowa eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki Steven Simoff, günlük 65 kilometre yürüyerek işe gidiyor.

Karısı için günde 65 km yürüyor
ABD’nin Iowa eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki Steven Simoff, günlük 65 kilometre yürüyerek işe gidiyor. Tüm parasını felç geçiren eşinin tedavisine harcayan adam işini kaybetmemek zorunda olduğu için bunu yapıyor.

Alman n-24 haber kanılının haberine göre Simoff, yaşadığı Davis City’den işyerinin bulunduğu Osceola’ya kadar hergün saatlerce yürüyor. Kazandığı tüm parayı 9 yıl önce felç geçiren eşinin tedavisi için ilaçlara ödemek zorunda olan Simoff’un, benzin alamadığı, toplu ulaşımın bulunmadığı güzergahtan nadiren gelip geçen olduğu için de, işini kaybetmemek adına yürümek zorunda kaldığı belirtiliyor.

İşsiz olan torununa da mümkün mertebe destek olan Steven Simoff’un, bakmakla yükümlü ailesi olan ve bir işi olan birisinin, işini kaybetmemekle yükümlü olduğunu belirterek, durumundan hiç de şikayetçi olmadığı aktarılıyor.

ABD’de Steven Simoff’un hikayesine benzer bir olayı Detroit’ten James Robertson’un yaşadığı ortaya çıkmıştı. İşe gitmek için günlük 30 kilometre yürümek zorunda kalan Robertson’a, konu basında duyulunca çok sayıda bağış yapılmış ve kendisi bir araba alabilmişti.