Gezici Çanakkale Müzesi Kartal’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Kartal Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni Kartal’a getirerek vatandaşların ziyaretine açtı.

Gezici Çanakkale Müzesi Kartal’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor
Askerlere ait eşyaların, cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği gezici müzedeki eserler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Kartal Belediyesi, Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ne bu yılda ev sahipliği yaptı. ‘1915-2015 100’üncü Şeref Yılı’ kapsamında Kartal Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez Kartal’da ziyaretçilerini ağırlayan müzenin açılışı Hükumet Caddesi, Kartal Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırında yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün açılışını yaptığı müzede Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemeleri sergileniyor.

“MÜZEYİ GETİREREK GİDEMEYENLERİN ÖN BİLGİ SAHİBİ OLMASINI SAĞLIYORUZ”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Çanakkale Savaşı’nın özü ve önemi, Çanakkale’yi geçselerdi ülkeyi zapt etmiş olacaklardı. Kim zapt edecekti? O zaman ki süper güçler yani emperyalizm. Çanakkale’de durdurularak Anadolu’nun yok olmasının önüne geçildi. Dolayısıyla genç kuşak, yeni nesil hangi koşullarda bu ülke korundu, o savaşlar ne anlama gelir, Çanakkale Savaşı’nın Sarıkamış ile bağlantısı nedir, bunları sorgulayan bir nesil olsun istiyoruz. Kartallı hemşerilerimizi de Çanakkale’ye götürüyoruz ama müzeyi de getirerek gidemeyenlerin ön bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz” dedi.

“SANKİ O GÜNLERİ YAŞIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni ziyaret eden Nuran Genç ,“O kadar imkansızlıklarla nasıl bir savaş verildiğinin örneği bu. Atatürk gerçekten bu ülkeyi kurtarmış. Birilerinin mandası da olabilirdik, başka ülkelerin kontrolünde olabilirdik. Burada insanların canını dişine takarak oradaki insanların canını dişine takarak bu ilkel malzemelerle nasıl büyük bir savaşı kazandıklarına bir kez daha şahit oluyoruz. Çok duygulandım sanki o günleri yaşıyormuş gibi hissediyorum” diye konuştu.

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, 31 Mart tarihine kadar Kartal Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA