Dortmund ayarlı Şişli bombası!

Şişli Belediyesi'ndeki İnönü-Sarıgül savaşının doruğa çıktığı görevden almaların detayları ortaya çıktı. İnönü'nün, birlikte Dortmund-Galatasaray maçını izlemek için anlaştığı Sarıgül'ü havaalanına gönderip 25 müdürü görevden aldığı ortaya çıktı.

Dortmund ayarlı Şişli bombası!
Dortmund ayarlı Şişli bombası!
Eski Belediye Başkanvekili olan Emir Sarıgül'ün belediyenin yönetimini tamamen ele geçirmeye başlaması üzerine CHP Genel Merkezi'nden destek alan Hayri İnönü'nün çaresizlik yüzünden ilginç bir plan yaptığı anlaşıldı. İnönü'nün, Şişli Belediyesi'nde görev yapan ve Sarıgül'e yakın olan 25 müdürü görevden almak için, Emir Sarıgül'ün Almanya'da oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray Şampiynlar Ligi maçına gitmesini beklediği öğrenildi.

İşte Şişli'deki savaşın çıkış noktasının hikayesi: Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund maçına sayılı günler kala Hayri İnönü, Emir Sarıgül'ü arayarak meclis üyeleriyle birlikte maça gitme teklifinde bulundu. Bu teklifin ardından harekete geçen Sarıgül, Başkan İnönü ve meclis üyeleri için uçak bileti rezervasyonu yaptırdı. Hatta İnönü'yü arayan Emir Sarıgül, 'Başkanım, sizi evden ben alayım. Birlikte gidelim' teklifi yaptı. İnönü bu teklifi kabul etti, ancak maç günü İnönü'nün oturduğu eve giden Sarıgül, tüm aramalarına rağmen bir türlü başkana ulaşamadı. Ardından Sarıgül'e SMS atan İnönü, 'Benim son dakikada işim çıktı. Ankara'ya gideceğim. Arkadaşlarla sana iyi seyirler' dedi. Bu SMS'in ardından Emir Sarıgül özel şoförüyle Atatürk Havalimanı'nın yolunu tuttu.

SMS'İ ALINCA APRONDAN DÖNDÜ


Emir Sarıgül havalimanına giderken, İnönü de operasyon için belediyeye gitti. Sarıgül'ün tam uçağa bineceği dakikalarda 25 birim müdürü görevden alındı. İnönü, belirlediği isimleri personelden sorumlu başkan yardımcısına iletti. Başkan Yardımcısı da İnönü'nün verdiği isimlerle ilgili işleme başladı, ardından İnönü'ye bunu SMS'le bildirmek istedi, ancak SMS'i yanlışlıkla Sarıgül'e attı. SMS'i alınca aprondan geri dönen Sarıgül, İnönü'ye ulaşamıynca belediyeye gitti. Bunu öğrenen İnönü de şifreli odasına kendisini kilitledi.

SANA ALAN BIRAKMAYIZ


Belediyedeki gelişmelerin ardından Sarıgül meclis üyelerini topladı ve İnönü'ye 'Sana çalışma alanı bırakmayız. Kararından vazgeç' mesajı gönderdi. Kendisine yakın müdürlerin tekrar eski görevlerine atanmasını isteyen Emir Sarıgül'ün bu isteği üzerine İnönü de 25 birim müdürünü göreve iade etti. Krizin ardından İnönü, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle Sarıgül Ailesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Aynı dönemde Emir Sarıgül istifa etti, eski başkan olan babası Mustafa Sarıgül de CHP'den milletvekilliği için aday adayı oldu.