Cnr Expo Kitap Fuarı, Yılın En İyi Kamu Yayıncısını Ağırladı

2014 yılında ise “Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görülen Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, CNR EXPO Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu.


“Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görülen Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 27 Şubat-08 Mart tarihleri arası Yeşilköy, CNR EXPO Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu.

Yayınlamış olduğu eserlerle kamu yayıncılığında ilklere imza atmayı başaran Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2011 yılında “Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği” tarafından “ESKADER” ödülüne, 2014 yılında ise “Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görülmüştü. Farklı konuları ve içerikleriyle okuyucularını daima merakta bırakmayı amaçlayan kültür yayınları, bu yıl yine beklenmedik sürprizlerle okuyucularının karşına çıktı. Çanakkale Zaferi’ni farklı yönleriyle ele alan Ahmet Okur’a ait “Sonkale Çanakale” adlı CD filmi, DVD haline dönüştüren Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, zaferin 100. Yılına özel olarak hazırladığı DVD’yi bu yıl CNR EXPO Kitap Fuarı’nda izleyicilerle buluşturdu.

ONUR YAZARI: MEHMED NİYAZİ ÖZDEMİR
Bu yıl, Tarihçi Yazar Mehmed Niyazi Özdemir’i “Onur Yazarı” olarak ağırlayan, CNR EXPO Kitap Fuarı, Özdemir’i okuyucularla buluşturarak tarih meraklısı olan vatandaşların yoğun bir ilgisini kazandı. Mehmed Niyazi Özdemir’in okuyuculara imzalı eserlerini sunduğu standa öğrenciler, yoğun bir rağbet gösterirken, tarihe ilgi duyan vatandaşlar ise kitaplarını imzalatmak için stantta kuyruk oluşturdu.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE TAŞINAN ESERLER, “CNR EXPO” KİTAP FUARI’NDA
Sürgün ve Ölüm, Sonkale Çanakkale, Surların öte yanı “Zeytinburnu”, Şehir Sokak Hafıza, Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları gibi eserlerle okurlarının karşısına daima farklı konu ve içeriklerle çıkan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, yayınlamış olduğu eserler sayesinde, unutulmaya yüz tutmuş birçok bilginin gün yüzüne çıkmasını sağlamayı başardı.

MEÇHUL ASKER DVD HALİNDE
1915 yılında Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşmüş bir Türk askerinin hikayesini anlatan Sonkale Çanakkale adlı CD filmi, DVD haline dönüştüren Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Çanakkale Muharebeleri sırasında bir Anzak askeri tarafından Gelibolu'dan Avustralya'ya götürülen, 2003’te ise Türkiye’ye iade edilen Türk askerine ait öyküye değinerek, savaşın acımasız yüzünü bir kez daha gün yüzüne serdi. Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılına özel olarak hazırlanan DVD film, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’nın, kamu yayıncılığında kısa sürede ses getirmesini sağladı.

TÜYAP FATİHİ, CNR EXPO KİTAP FUARI’NDA
1927’deki “nüfus tahriri” döneminde değişen sokak isimlerinin öyküsünü anlatan “Şehir Sokak Hafıza” adlı eseriyle, kültürel yayıncılık konusunda farklılıklara imza atarak kısa sürede başarı yakalayan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, “Şehir Sokak Hafıza” adlı eseriyle, 2014 TÜYAP Kitap Fuarı’nda tüm dikkatleri üzerine çekerek yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştı. Bu yıl 08 Mart’a kadar eserlerini CNR EXPO Kitap Fuarı’nda okuyucuların beğenisine sunan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki başarısını tekrar ederek CNR EXPO Kitap Fuarı’ndan da okuyuculardan tam not almış olarak dönmeyi amaçlıyor.

LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
08 Mart’a kadar devam edecek olan kitap fuarına liseli öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekerken, okuyucuların ilgisinden memnun kaldığını belirten CNR EXPO yöneticileri, karşılaştıkları bu yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Fuar’da Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’nın standına uğramayı ihmal etmeyen liseli öğrencilerden “Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi” öğrencileri, kültür yayınları standına uğrayarak satın aldıkları eserleri, Tarihçi Yazar Mehmed Niyazi Özdemir’e imzalatmayı ihmal etmedi.

Katılımcılara sunduğu “ücretsiz” servis, “ücretsiz” giriş ve “ücretsiz” otopark imkanıyla 08 Mart 2015 Pazar gününe kadar açık olacak olan CNR EXPO Kitap Fuarı, her gün saat: 10.00-20.00 saatleri arası ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA